Monday, January 25, 2010

Teringat zaman sekolah!

Salam...


Tadi belek berita online kat internet
Terbaca satu berita terkini
Then, dengar pulak berita kat tv
Pon dengar satu berita yang sama
Pengumuman oleh Menteri Pelajaran
About 20 sekolah berpotensi tinggi (SBT)
..ermm (banyak betul labelling sekolah kat negara kita ni kan!)

Apa pon, berita tu telah membuatkan memori aku on
Suis flashback on kembali
Sebab my ex-school masuk dalam list tu
5 tahun kat situ, macam-macam experience!
After that, setahun kat matrix di Kulim
Then, terus berada kat bumi Terengganu ni
Undergrad, kerja dan futher postgrad study...
Moral of the strory;
Tak kisah la di mana pon kita berada
Selagi ada kemahuan, Insyaallah..
Rezeki di tangan Tuhan
Yang penting, usaha dan doa...


My school from 1997-2001
Yes, this is all boys school, so what????




~ yoe menulis selepas menghisap lozenge dan Vit C... maklumlah, sakit tekak kan... :P

18 comments:

iyllienaz said...

laa..sdar ke??dekat rupenya kite dulu..haha

yoe said...

erkkk.... adakah illi ini budak bijak pandai from tkc??? waaaa kurshian rupenye!!!

angloko said...

ooo... bdk sdar upanye...
bdak pandai ni...

yoe said...

hoiiii!!! siot jer ang.... sudehhhh!!! jgn nk mengada2 yek.... itu bukan fokus utama dalam entry ini... hahahahaha.... :P

iyllienaz said...

erk..apa itu tkc??hahaha

yoe said...

hahahahaha.... cis!!!

iyllienaz said...

gile bijak abg yoe ni..skolah sdar tu..bukan calang2 sekolah..

yoe said...

woitt woittt..... udah udah le tu.... sekolah tu yg bijak, incik yoe ni biase2 jerk illi ooiii....

kalo bijak sgt, dah lama dah buat degree kt oversea mcm my schoolmate yg lain... huhuhu... :P

iyllienaz said...

haha..jgn marah..chill2..kat msia pon ok ape..dok tepi laut tu yg best..haha

yoe said...

mana ade marah .... tgh senyum ni hah sambil peluk2 bantal... ehhee..

~~ kan, dah rezeki Tuhan kata kat sini... go on je la... belom ade rezeki nk g belaja kt oversea, by the sea pon cukup la skang nih... :)

iyllienaz said...

wah..siap boleh pelok2 bantal??thesis dah siap ek??

yoe said...

banyak la dah siap.... stop kejap.... ade dateline nak kena submit abstract for a conference plak ni.... dateline 31hb nih, tu yg tgh struggle nih... xde idea laa..

r3d lollip0p ♥ said...

buat air asam jawa sekali :D

sYukCurZ said...

owh! SEDAR! *pekop mulot.

btw kt sama matrix ek? Kolej MARA Kulim

yoe said...

Sis red: owrait!

yoe said...

Syuk: motippp pekop mulut sebut nama sekolah aku?? Hahaha...

~ yup,kolej kt jalan junjong iteww,batch 2002/03!

sYukCurZ said...

saje -mind setting- opss.. aha

oh! senior ku.. syuk batch 03/04 aha dok dorm bakti :p

yoe said...

cis...mind setting yek? hahahaha which is i like!!!

~ hohoho.... aku x ingat dah nama dorm aku... tp yg kt blok atas....