Friday, December 31, 2010

Entry peNutup 2010

Salam...



Entry ini bersifat emo!!
Ngeee :D


---------------------------------------------




Ada pelbagai cara untuk merasa bahagia
Atau berpura-pura bahagia
Ada yang benar2 bahagia menurut perspektif mereka
Ada yang bahagia mengikut perspektif orang di sekeliling
Ada yang bahagia di sebelah pihak sahaja

Ada yang bahagia di kedua-dua pihak

Ada yang sanggup terluka untuk merasa bahagia

Ada yang sanggup melukakan orang lain untuk bahagia

Ada yang sanggup menunggu untuk bahagia
Ada yang tidak sanggup menunggu dan segera mencari bahagia

Ada yang sanggup butakan hati

Ada yang sanggup butakan mata

Ada yang sanggup terseksa zahir dan batin
Ada yang bahagia, cuma dari kata-kata

Ada yang bahagia tanpa perlu berkata-kata

Ada yang bahagia berdua

Ada yang bahagia tanpa mahu berdua
Ada yang bahagia walau yang kedua belum tiba
Ada yang bahagia kerana cinta kekasihnya
Ada yang bahagia bukan kerana cinta kekasihnya
Ada yang bahagia kerana cinta saudara
Ada yang tidak boleh menerima cintanya hanya sekadar saudara

Apa pon jua, pilihan di tangan kita

Untuk merasa bahagia atau tidak
Untuk jujur atau berpura-pura bahagia
Selagi kita merasakan sesuatu itu membahagiakan

Itu adalah kebahagian
Walau di mata orang sekeliling kamu menderita

Dan suatu saat jika kamu sedar
Kebahagiaan kamu itu adalah sememangnya penderitaan
Belajarlah untuk membuka hati dan mata
Untuk merasa kebahagiaan yang ada

Semoga semuanya berbaloi

Dan berbahagialah


---------------------------------




Okay
Rasa x best sangat malam ni!
Nik..... aku tau ko tau,
Diam-diam sudehhh!!!
Hahahaha :D
Nak goss!!!









~ Yoe menulis dengan tidak merasa apa2 yang menarik sempena New Year 2011 Masihi.... Feel nothing, baik sambung buat thesis drpd melalak kira countdown!!!


Thursday, December 30, 2010

Congratz to Fahmi!!!

Salam...



Best betul malam tadi
Bila the whole family lepak depan tv
Tengok bola; Final AFF
Ohh bola boleh jadi medium pengerat keluarga!
Okay cukup2 dengan pengajaran nilai moral
Tapi bola juga boleh jadi penyebab segolongan manusia
Belajar mengasah bakat mencarut dan menuduh yang bukan2!
Oooopsss terLASER pulak!
Sorry!!!
Nasib baik awak x macam orang2 negara awak yang lain kan!
Ngehehehehe :D




Sebenarnya nak letak foto Fahmi si GK Malaysia tuh
Sbb he is Man of the Match, for me laaaa kann!
Tapi x jumpa pic dia yg lawa2 kt internet
So, i letak pic kek Tiramisu kat atas
I nak belanja Fahmi and the gang makan!
U guys makan sharing2 yah!
Jangan gaduh2... be matured!!!
Ooppps terLASER lagi!!!
Daaa....
Sayang korang semua!








~ Yoe menulis sambil menghabiskan sepotong kek dan menghirup Darjeeling Tea yang suam-suam kuku... :)

Tuesday, December 28, 2010

i say GO!!!

Salam...



Oh lala....
New year is almost arrived!
...and i have to focus more ... and more!
To settle down everything!
I say GO!!!!




Hey u!!!
i'm here... and still here :)








~ yoe menulis di tengah-tengah kertas yang berselerakan on my bed!!!

Friday, December 24, 2010

just quoted something!!!

Salam...



Just want to quote this:


"I would so like to be useful to you,
If there's ever an opportunity"
(Prince Albert)




Queen Victoria's sweetheart!








~ Yoe menulis dalam kesejukannn embun pagi!!! jom tarik selimut!!!!! zzzzzz......


Thursday, December 16, 2010

Selamat Hari As-Syura

Salam...



Dah masuk bulan Muharram sekarang nih kann!
Antara bulan Islam yang baik untuk berpuasa sunat!
Berpesan-pesanlah kepada diri sendiri
...dan orang2 di sekeliling
Untuk perbanyakkan puasa sunat
Bagi menampung kekurangan puasa wajib
...dan mendekatkan diri dengan Sang Pencipta
Ye la kann, dah nama pon manusia
Ada kala kita lalai dan leka
...dan jauh tersimpang dari Jalan-Nya
So bila ada peluang untuk tampung kekurangan sana sini
Janganlah segan silu untuk grab chances yang ada!
Macam hari ni kan...
10 Muharram
Selamat Hari Assyura buat semua :)




Kepada yang berpuasa sunat hari As-Syura
Incik Yoe mengucapkan selamat berpuasa.....
Kepada yang tidak (lupa nak puasa)...
Hormatilah orang yang berpuasa
Nak pahala lebih??
Sedekahlah kat diaorang yang berpuasa tu juadah berbuka
Insyaallah berkat !
Kebabommmm!!!!!
Ehhh tetibaaa plak ada bunyi mercun!
Ingat nak sambut raya ke apa hah???








~ Yoe menulis sambil kunyah karipap dan meneguk kopi ais.... erkkk sahur kat sini jam 11.37pg okay!!! beza kat Malaysia tau!!! :P


Monday, December 13, 2010

Mari membawa Diri!!!!

Salam...



Terawang-awang
Bukan in term of feeling2 cintan-cintun ye!
Tapi sebab x tetap duduk
Kejap ke sana, kejap ke sini
Tak mau balik KT sebab tgh tengkujuh
I x suka tengkujuh.... sejukkk ~
So duduk je la kat kampong
Sambil mengerjakan thesis yang masih in progress
Bila dah tension dok umah
Apa lagi ... membawa diri laaa jawabnya!
Membawa diri ke KL
Hahahaha
Tapi curi2 masa jugak la mengupdate thesis (dan blog... dan status Fb)!!!
...dan tengok movie
... dan lepak minum coffee with frens
... dan bergossip ...
.... dan.... (banyak nya dannnnn!!!!)
Ooops!!




Struggling to look fit! hahahaha :D
Terima kasih kepada lampu limpah stadium yang memberi keputihan palsu kepada saya!!
Mari mencari angle yang baik supaya x kelihatan buncit!
Ahhhhhh, Nik, jom kita gi gym!!!!








~ Yoe menulis dalam bilik orang, x bole nak hang out sebab kat luar hujan lebat, terpaksa la sambung tulis thesis (erkkkk terpaksa katanya!!)


Wednesday, December 8, 2010

Tension Gilerr wooo!!!

Salam...



Fasa menulis thesis
....memang fasa yang mentensionkan!
Berganda-ganda punya tension compared to masa tengah run research!
Hopefully i can be strong to face anything during this phase..
Dengan masa yg suntuk... i'm strunggling!!
Kalo nampak aku online or update blog tu..
Paham2 laa... maknanya aku tengah stress!!!




Kalo laa ada magic macam Harry Porter
Petik jari je,,, thesis dah siap bind and dah siap hard cover
Siap letak and susun elok2 atas meja lagi!
Gambar di atas is so not mine okayyy :P
Hhuhu.... :(








~ Yoe menulis sambil hirup2 milk tea yang dah x berapa panas ..... :P

Semoga terus Tabah!

Salam...



Kawan-kawan
Saya nak ucap Selamat Tahun Baru Hijrah!
Kebabommm!! ehh mana ada bunga api!
Orang baca doa laaa... tapi bukan malam ni kann
Malam semalam baca nya...
Tapi nk baca doa, bila2 pon xpe...
Doa kan senjata orang mukmin!




Semoga terus tabah dan cekal
Menempuh hari2 mendatang yang jauh ke hadapan
Wish kt sapa ni??
Kat kita semua laaa....
Takkan la aku nk wish kt kambing2 ternakan plak kann!
So, i love u guys.. muahh muahh!
erkkkk!!!!








~ Yoe menulis di malam hari....... tulis lite2 jer... sbb nk simpan tenaga nk tulis benda alah lain!


Monday, December 6, 2010

Sokong dari Jauh!!!

Salam...



Alamak
u guys, sedar x sedar skang dah bulan Disember!
Thesis x siap lagi laa.... huk huk :(
Nangis wooo :(
Sangkut sini, sangkut sana...
At this moment, aku dengan senang lenangnya stay kt kampong
Mencari ketenangan menulis thesis
Memenuhi lompang2 yang ada kat draft thesis tuh!
Nasib baik ada orang yang menyokong dari jauh!
Terima kasih!
Terima kasih
Terima kasih!
Owhhh terimalah kasih ku ini wahai kamu yang jauh di sana...
Hehehehe :)


So dengan masa yang bergerak pantas
Aku minta kekuatan dari-Mu ya Allah
Lancarkan segala perancanganku
... dan jauhkan aku dari segala masalah dan sifat malas
Titipkan aku dengan semangat dan kecekalan
Aminnn !!!
(Hah .. cepat lah aminkan doa aku ramai2)




... dan seperti biasa...
Harapan dan doa sentiasa ada
Kalau lahh dah lepas beban (thesis) nih.
Aku nak travel lagi... dan lagi...
... dan lagi..... ke mana lagi kalau x ke sana kannn!
Hehehehe kau lah pendokong ku!








~ Yoe menulis setelah dapat Blackberry messenger dari orang jauh, bagi semangat kat aku... semangat!!! semangat!!!

Wednesday, December 1, 2010

click-click with cimb!!!

Salam...



Okay.. hari ni mari kita main click click!!
Click click kat website cimbclicks
Tengok2 ada bonus masuk
rm500 cash!
Hehehe... terima kasih my Gov!!
x sangka staf yang tengah cuti belajar pon dapat!
Alhamdulillah....
Nanti bagi la lagi ye...
Dengan senang hati saya menerimanya :D
Tapi x boleh nak enjoy2...
Sebab ada pihak yang lagi memerlukannya
xpe la... ikhlas kan pemberian!
Nanti pasti Allah ganti dengan rezeki lain...
Hip hip hoorayyy!!!






Kalo la duit bonus tu bole guna utk beli flight tiket ke Bali...
Mesti best dapat jumpa kamu :(
Huhuhu xpe la.............!
Maybe next time
See ya !!!








~ Yoe menulis selang-seli sambil siapkan thesis.... thanks to awak sebab bagi semangat kat saya!!! :)

Thursday, November 25, 2010

Seminar di Jogja 3

Salam...



U know what
My memory card form digicam baru je sihat semula
and i just wanna tempel2 some pics while i'm at JOGJA last month
and thanks God, i leave Jogja just 3days before the Merapi kebaboom!!




I nampak gumurkkkk dlm angle ni.. huhu
outside the seminar hall at Uni Gadjah Mada


Lokasi seminar...


Nasi Gudeg... pernah try???


Nasi with ayam goreng Jogja... which is i love so much!!


Sate kambing with lontong


Yang ni i makan kt airport while waiting for my flight
Pisang goreng with cheese n hot choc!!


Believe it or not...
i naik lereng Gunung Merapi... just 3days before meletusss!


Wajib pergi kalo dtg Jogja
Jln. Malioboro... shopping!!
..and i was so lucky, becos i chose untuk stay hotel kt area sini.. :)


Visit Borobudur!


A lot of stupas at the upper level of candi
Even i minat sejarah, but i feel nothing at this place... :)
Boring!!! :(








~ Yoe menulis (uploaded pics) tentang Jogja.... i love Jogja becos Jogja is jauhhhhhhhhhhhh lebih tenang compared to Jakarta!!! Thanks Didi.... :)


Monday, November 22, 2010

Cake dan Cinta....

Salam...




At this moment
Bandar Temerloh tengah hujan!!
What... u guys ada yang x taw Temerloh kat mana??
Sedihh wooo.... Ye la i tau Temerloh x femes macam KL :(
Aku xde kt KL, and aku pon x balik KT
My mom said, tulis thesis kt rumah je la
Boleh gak teman mak... mak boring laaa!!
Aku jawab... okiesss!!! (jimat gak duit makan, muahahah )




So boring2 macam ni
Selain lepak kt rumah tengok Sukan Asia kt tv
Aktiviti petang hari, melepak kedai kopi
Ngopi yukkk.... minum2, makan2...
and i admit that, aku lebih selesa lepak sengsorang
Lantak la apa org nak kata...
(tadi bukan aku kata nk tulis thesis ke???)
Ohhh aktiviti tersasar!!




.... and macam biasa..... kata2 pujangga petang ini;
Cinta itu macam cake!
Enak kalo sempurna bahan dan cara buatnya
Makan pon sedap!!
Walau pon cake tu ada kat tangan orang,
terhegeh-hegeh jugak tunggu,
mana tau org tu x abes makan atau dia dah x nak makan,
sanggup ni, sebab tau kesedapannya :)









~ Yoe menulis tentang makan cake waktu hujan sambil mengaitkan cake dengan cinta... dan sesungguhnya aku sedang merepek ~~

Friday, November 19, 2010

Salam Eid ul-Adha

Salam...





Incik Yoe mengucapkan
Salam Aidiladha
Buat kamu, kamu dan kamu semua nya... :)
Incik Nik suruh aku berkorban ... jadi korban cinta!
Aku x mau !!!!
Kan nik kannn.... aku nak bertahan lagi nih !!
Ahakssss :D
Pray for me okay!
Semoga aku berjaya dalam kesabaran aku!
Wahahahaha :D








~ Yoe menulis sambil kunyah french fries...... and say thanks to Incik Loque for being my photographer!!

Saturday, November 13, 2010

Suspected for Dengue!!!

Salam....



Okay, kali ni i stop kejap cerita2 menarik from Bali
or kita skip sekejap untuk view my pics from Bali
sebab apa tau x?
Sebab i sakit!!!
My platlet turun dari level yang normal
on last Wednesday, my platlet drop to 134
... and i was suspected for dengue fever! OMG!
Admitted wad and dripped air 1pain


Last Thursday
Repeat for blood test
Tengok platlet lagi
Result: 108
OMG!!! turun mendadak!!!!
Dripped lagi, kali ni 2pain!
A lot of my friends suruh i makan sup ketam
Katanya elok untuk cure denggi!
i pon gigih la makan semangkuk besar sup ketam!


Friday (yesterday)
Alhamdulillah kali ni platlet naik sket from 108 semalam
Kali ni naik to 118
So xde dripped dah kali ni
Just balik dan berehat!


Sabtu (today)
Another blood test to go
Result: platlet naik jadi 137
Almost 150, which is level selamat
So start besok dah x payah ulang alik buat blood test
Becos Doc said, even platlet belum cecah 150
Tapi insyaallah increasing trend tu akan berterusan!
Thanks God!
Syukur ya Allah!





Tangan aku dah lebam2 dicucuk berhari2..... sian aku kan!




Wanna wish thanks to doctors and nurses at Azzahrah Islamic Medical Centre, Bandar Baru Bangi for ur effort to help me .... ~ Bye cik Nurse yang cantik!! ~ lupa nak minta no hp dia... :(


Thanks to cik Lalan, a fren of mine kat UPM ni yang banyak tolong ... sorry Lan, banyak susahkan u, semoga Allah sahaja yang membalasnya...


Thanks to kenalan2 lain di Fb or di YM yang banyak bagi moral support and tips and petua2 untuk lawan denggi ~ nak sebut sorang2, ramai sangat, so pakej je la yek!


A million thanks to u.... yang jauh di seberang....yang sudi layan i dengan lawak jenaka u through BBM.... thanks sebab sudi spent time layan i yang tengah sakit walaopon cuma melalui Blackberry messanger.... ahaks.... awak memang bisa buat saya ketawa... dan menangis! Thanks to u!








~ yoe menulis di petang Sabtu..... syukur dah rasa sihat sket... jom main BBM lagi awak!!

Monday, November 8, 2010

Cerita dari Bali 2

Salam...



This is the map of Bali






For 10 days i spent my time at Bali....
I got that it is very memorable for me!!!
Thanks to Bang Sony for entertained me there....
We went to Kuta Beach.. enjoyed the sunset!
Went to Tanah Lot... such a unique scenary!
Went to WaterBlow at Nusadua... hot and cold!
Went to Gaweka... a lot of biggest statue and kecak dance were there
Went to Marganara Temple...
Went to Hutan Paya Bakau.. the biggest in Asia
... and then main2 air while enjoying the sunset..
Hahaha... i will not forget it sampai bila2...


Thanks to Ibu Rahayu....
for ur delicious cappuchino
and ur javanese cooking!!
Nyum nyum.... hope can have it again in the future!


Thanks also to Bang Fendi, Nanang, Bang Dewa and Arya...
I just love lepak2 at starbuck almost every nite with u guys!
See ya next time!!
Next time i would love to go to places yang i x sempat nak pergi this time
such as Kintamani Mt, Bedugul, West Bali National Park, Nusa Penida, Uluwatu and others...








~ Yoe menulis tentang kisah jalan2 di Bali..... and u know what, my heart is still there!


Wednesday, November 3, 2010

Cerita dari Bali 1

Salam...



Now i'm already at KL
.... and specifically at Serdang
Will spent time at KL for a couple of days
After having a memorable time at Indonesia;
Jogjakarta (5days) and Bali (9days)
and u know what...
This trip was full with stories!
What type of story??
Later laaa i story mory kt blog nih!!!!
Yang pasti, i Love u!!!








~ Yoe menulis kisah pendek (intro) cerita Bali..... i'll write it later... :)


Saturday, October 23, 2010

Seminar di Jogja 2

Salam...



After almost 5days at Jogja
Tonite will leave this lovely historical city :(
Tujuan ke sini untuk present my paper; success
Dapat respon yang baik
Juga persoalan2 yang bisa untuk menguatkan research
Alhamdulillah :)
Juga dapat network with a few specialist in animal husbandry
From Fakultas Penternakan, Universitas Gadjah Mada
Tempat seminar ini berjalan...
Wanna wish thanks to Dr. Budi dan Dr. Jono
Atas layanan yang baik di sini
Juga pada teman2;
Dr. Helmi Muhayat from Universitas Muahmmadiyah
Mas Didi from Universitas Pembangunan Nasional
Mas Ferdi, Mas Akmal,Mas Fauzi dan Mas Ogick
Juga pada Mbak Tina dan Mbak Ummi
Sampe jumpa lagi ya... daaaa....






Okay, jap lagi nak check out from Hotel...
and tonite will fly to Bali
See ya ;-)








~ Yoe menulis sambil berlenggeng atas katil di kamar hotel, seusai breakfast nasi goreng nya..... and i miss u, Yayunk!!!


Thursday, October 21, 2010

Seminar di Jogja 1

Salam...




Tanggal 19 - 22 Oktober:
Berada di Kota Jogjakarta
Attending and presenting a paper
at International Seminar on Tropical Animal Production
Berkampung di Fakultas Penternakan, Uni Gadjah Mada




...and my oral presentation was done
Alhamdulillah dapat respon yang baik!!








~ Yoe menulis di kamar hotel seorang diri..... Didi udah pulang tadi nya!


Sunday, October 17, 2010

Cinta Jangan Dipaksa!!!

Salam...



Ada sorang kawan
Dia sedang bercuti bersama teman-temannya
On the last day, he got a private message at his Fb
...and the message comes from his so-called Special One




"Boleh tak kalo kita cuma jadi kawan?"




My friend terkejut dan tersentap!!
But then, he tried to be cool and relax
He asked for the reason
And his so-called special one told him that;
"I met someone yang i rasa i lebih serasi dengan dia"


U know what
After that thing happened, my friend was so professional
Dia x marah or berdendam
Sebab dia terima seadanya apa jua keputusan orang itu
Even, dia sahut niat orang itu untuk terus saling berkawan dan treat well each other macam adik beradik
... and dia juga doakan kebahagian orang itu dengan pilihan hati dia!


Until today
They all terus communicate each other
...and my friend keep praying supaya orang itu bahagia
Dia sentiasa tersenyum
Walaupon dalam hati nya, Tuhan sahaja yang tau!
Tapi sometimes, sekuat mana pon kita tahan kesedihan kita...
Terlihat jugak di riak muka




Kalau ini semua jadi kat i... what should i do???








~ Yoe menulis tentang cerita cinta temannya..... benarlah cinta tak boleh dipaksa :(


Thursday, October 14, 2010

The Fabulous Roadtrip

Salam...



Dah lama x update blog..
Sibuk ke hulu ke hilir
Travel from one place to another place
Our roadtrip sangat memenatkan... yet excited!
Dan lagi.... excited bila kawan paksa i bergambar!
I x rela bergambar, tapi diaorang paksa... :(
Huhuhuhu sian kat i kannn... kena paksa!




Jom teman kannn i bergambar
Alaa.... little-little jerr...








~ yoe menulis at Corus Paradise Resort and Appartment Port Dickson ;-)


Wednesday, October 6, 2010

Story from Melbourne 3

Salam...



Otak tepu??
Jom jalan-jalan...
Naik Free circle city tram..




Look classic kann this tram?


Baru nak jalan, dah gelap?? KL Sentral versi Melbourne


Imigration Museum...


Melbourne Aquarium (tiket almost rm100!!)


Queen Victoria Market!!! Syokkkk.... byk barang, murahhhh!!!
Tempat wajib utk beli souvenirs!








~ Yoe menulis di petang yang panas.... berlenggeng jom... sambil rindu :-)

Monday, October 4, 2010

Story from Melbourne 2

Salam...



U know what...
i x tau la apa kena dengan account i...
Setiap kali i sign in account untuk post entry baru..
Mesti failed untuk sign in...
Kali ni baru dapat...
Just nak upload a few photos...


Buat cuci mata...
Kan orang kata kalo mata penat ...
Sila tengok pemandangan yang berwarna HIJAU





Royal Building Park


Flagstaff Garden


Flagstaff Garden... from another side


Convention Park


A nice bridge which is i don't know its name!!!








~ yoe menulis santai-santai..... saya boring..... dan rindu :-)

Friday, September 24, 2010

Story from Melbourne 1

Salam...


Sambil-sambil buat thesis writting...
Sempat jugak belek2 pics kt Mel ari tu..
while attending and presenting a poster paper
at the XIIth International Congress of Parasitology
..and i decided to post some photos... as a new entry!
Since u know la kan... my memory card having problem
and baru2 ni je dapat transfer all the pics to my laptop
So.... just scroll ke bawah... ngeee :-D




With my poster... versi hitam legam!



Outside the convention centre... while waiting for bukak puasa!



The convention centre.... view from the outside...



Kat dalam... sedap, panas, sebab ada heater!!! hehehe :P



Some of orang kita; from left: Kak prema, Dr. Chandra (one of my advisor), Kak Jamnah and Dr. Zawida... all from VRI Ipoh








~ yoe menulis sambil mengumpul semangat meneruskan penulisan thesis.... dan merindukan dia!!!

Wednesday, September 22, 2010

AKu incik Driver!!

Salam...




Duduk di kampung
Aktivitinya sangat perlahan
Segala-galanya
Masih belum boleh pulang ke tempat menimba ilmu
Di kampung ni, masih memerlukan khidmat aku as a driver
Ada aja urusan adik2
Urusan mak abah..
Takpe lah... settle ni semua
Akan kembali semula ke sana..
Rutin harian kosong ...
Tak ubah seperti pepohon di musim sejuk
Namun perlu bersemangat
Agar momentum kerja tidak bernilai sifar!
... biar pon jauh dari suasana akademik!








~ yoe menulis di tengah-tengah malam....sambil mengenangkan orang sakit di sana.. ehm ehmmm... :P get well soon dear!


Wednesday, September 8, 2010

Entry lepas sahur!

Salam....




Salam Syawal :-)




Mode:
Baru dapat upload pic from camera to laptop
Walopon dah basi kannn!!!
Heheheh








~ yoe menulis pagi-pagi lepas bersahur.... Korang dah sahur??? Jangan bekpes plak!

Sunday, August 29, 2010

Tikus membaiki Labu ~~

Salam...



Orang lain lepas format laptop rasa lega!
Sebab laptop dapat function dgn lebih baik kann!
Aku plak lepas format rasa menyampah jer!
Laptop jadi macam orang cacat!
Lembap dan berperangai pelik2!!!
Speaker problem!
Bila pasang headfon, bunyi x automatic masuk dalam headfon
Kena tukar setting kat control panel
Then bila cabut headfon, bunyi x kuwar2 until berjam-jam lamanya!
Lepas tu plak, x detect devices lain2...
Ahhhhh sangat menguji puasa aku!!!
Fuhhhh ~~ siGhhhh :(
Akibatnya, x dapat upload even a single pic kt Melbourne ari tu!
Sorry guys~~








~ yoe menulis selepas menggodek2 laptop... tapi nanti takut jadi macam tikus membaiki labu la plakkk! hahahaha.... redha jer laaa :P


Thursday, August 26, 2010

Mode; Malaysia now!!!!

Salam...



Owhh kawan2 semua...
Aku dah kembali ke Malaysia (specifically in KL now)
Nak specific lagi, aku kt upm Serdang!!
Wanna spent a few days kt sini with all my friends
(Jom buka puasa together-gether, sambil nak pass souvenir!)
Masih terbayang-bayang mood Melbourne!
Tapi yang x best nya, having problem with my memory card camera!
Boleh bukak kt camera...
Tapi bila bukak kt laptop, dalam memory; empty!
Hairan bin ajaib!
Autorun pulak kena blocked dengan avira!!
Dah try kt laptop member pon, still empty...
What happened to my memory card tu yek??
Nasib baik bila bukak kt camera, all da pics masih ada...
Fuhh legaa!!
Kalo x, ada yang nanges meraung-raung sebab hilang gambar!!
Hhehehhee... apa?? ingat senang ke nak sampai Melbourne!!
Aku bukan orang kaya boleh ulang alik ke sana...
Huhuhuhu.....
Sorry guys... x dapat nak upload gambar lagi... ;(
(Dan.... x boleh nak tukar profile pic kt FB!!!! hahahaha )








~ yoe menulis dengan kehairanan ..... x paham sangat pasal bende alah IT nih... anyone can help me outta this problem????


Monday, August 23, 2010

Esok nak baliK!!!

Salam...



Owhh hari ni dah 23hb Ogos
Esok 24hb la kann...
OMG!!! Esok dah nak kena balik Malaysia...
Hik hik hik... dah mula rasa best kat Mel nih!!
Tapi tetap la kena balik ke pangkal jalan kan!
Tiket dah confirm, x kan la nak burn!
Huhuhu.... See ya at KL!!
Bubyye~!!!








~ yoe menulis masih lagi dengan edisi tanpa foto! heheheh... akan upload semua foto bila sampai di KL, insyaallah!


Thursday, August 19, 2010

my Scientific Bufday ~~

Salam...



Oh my God..
Thanks to Allah Almighty
For giving me another opportunity to add 1 more number at my age!
Tanpa segan silu.... I'm 26 years old now
(since 19th of August)
Currently i'm still at Melbourne
...and i'm gonna call this bufday as a scientific bufday!!
of cos u guys know why...
i'm surrounded by all the scientists, older one and younger one...
hahahaha.... my bufday dipenuhi dengan mendengar talk
(and i' ve setteld my poster presentation and i got a lot of suggestion)
so scientific rite?? hahahaa....lol!!!



Wanna wish Prof Lewis for belanja me a dinner just now
Actually he is a supervisor for 1 of my friend who doing her PhD here..
So we went for a dinner (berbuka puasa).. and my friend asked me to join!
...rezeki jangan ditolak!
So i anggap belanja dinner itu sebagai hadiah bufday i, indirectly!!
The most important thing, dapat menjamah nasi on my bufday!!
Is that lovely???
Syukur!!








~ yoe menulis sambil teringat garlic prawn with jasmine rice.... still kenyang! Thanks u guys ~~


Sunday, August 15, 2010

Jom present Poster!

Salam...



Mode:
The 2010 International Congress of Parasitology (ICOPA XII)



Esok aku punya turn presentation is at 5.30pm
Hehehe i'm wondering how is the poster presentation style kat Melbourne nih yek???
Hopefully everything gonna be good!
Hoyeahhh hoyeahhh!
Puasa berterusan!!






~ yoe menulis selepas kecurian barang2 mentah makanan untuk bekalan sendiri di dapur backpackers hotel ini... damn! :(