Wednesday, October 24, 2012

Last day Sudahhh!!!

Salam...


Okay, hari ni hari last kat Office...baru lepas jumpa semua (takde la semua... yang ada kt office je... hahhaa) staf2 akademik, akak2 admin... hehehe jumpe Bos jugak.. mintak nasihat dan ini pesan dia:


Boss: okay la Azrul, pegi sana buat elok2, insyaallah boleh abis dalam 3tahun ye?!
Aku: Insyaallah Dr!


So buat semua yang kenal aku, aku mintak maaf laa kalo aku ada buat salah silap samaada sengaja atau tak sengaja  ye.... Kalau ada apa2 tu, mintak2 la korang halalkan..ye la mana tau nanti sebabkan ada apa2 antara kita, pengajian aku jadi tak berkat plak... semoga dijauhkan perkara2 mcm tu kan..Doakan aku jugak ye ..supaya dpt menjalani hidup di tempat orang.. (wahahaha...mcm nk pergi jauh sgt je...tp still la jugak tempat org kan.... lain tempat lain cara wehh!! ) heheheh okay guys... wish me Luck!!


Bye bye Office!!! See u next three years!
Muahhh :P



~ Yoe menulis di petang hari...waktu2 akhri di office... hahhhaa... :P

Sunday, October 21, 2012

Dekat semakin dekat!

Salam...


Menghitung hari 
Semakin dekat
heheheh :)



~ Yoe menulis di office.... sejuk sebab dh masuk musim monsoon ... :P

Sunday, September 16, 2012

Selamat Hari Malaysia

Salam...


Owhh hari ni dah 16 September
Selamat Hari Malaysia
Semoga kita semua terus dapat hidup dengan aman damai di Bumi bertuah nih!
aminnnn :)




~ Yoe menulis di office.... 

Thursday, August 30, 2012

~~ Halal Bihalal Syawal :)


Salam...


Dah lama berdebu kt sini
Kalo masuk sini, bole buat hidung bersin nih...
Huh... sapu sawang tuhh!!
By the way, nak wish Selamat hari raya Aidilfitri
Mohon maaf zahir batin
dan minta dihalalkan segala nya...Halal bihalal ye



~ Yoe menulis sambil menghirup white coffee sejuk.... :P


Friday, July 20, 2012

Surat di Hujung Syaaban

Salam... 

Alhamdulillah, siang tadi dapat surat dari pihak sana...walaopon a few days ago dh dpt emel with document attached , tp bila tgk mail by post ni...mcm excited pulak...hehehhe semoga ini permulaan yg baik buat perjalanan yg panjang....semoga diperkuat dan diberi kelapangan oleh Sang Maha Berkuasa. 


Airmail katanye.... heheheh :P
Dapat baca tak? Tak dapat kan.... hehehhe bagus laa.. Malu la, surat biasa2 jer... :P



By the way, doakan yang baik2 laa utk saya ye... sebagaimana saya pon mengharapkan dan mendoakan korang semua jugak... 

~ Yoe menulis di hujung2 Syaaban...besok nk gerak balik kampung, nk nyambut Ramadhan :)

Wednesday, July 18, 2012

Nenek sudah Tiada....

Salam...


Tepat jam 12.20 tengahari semalam (17 Julai 2012 bersamaan 27 Syaaban) nenek saya, Hjh. Rugayah Abdullah telah menghembus nafasnya yang terakhir di Bumi Allah ini. Setelah sakit tua beberapa tahun dan setelah nazak selama 2 hari, nenek telah pergi di sisi abah saya, Hj. Lokman Samsuri yang tak pernah tinggal jauh selama 2 hari terakhir itu. Pada usia 105 kalau ikut IC dan kalau ikut orang2 kampung, lebih dari itu sebenarnya usia nenek, kami semua anak cucu redha dengan pemergian nenek. Semoga nenek tenang di alam sana.... alam yang suatu saat kelak akan turut kita tempuh, cuma yang tinggal tanda tanya, bilkah saat itu... yang jelas, hanya lah di dalam pengetahuan Sang Maha Penguasa.

Kali terakhir saya jumpa nenek adalah 31 Mei yang lepas... Alhamdulillah masa tu nenek masih boleh makan dan minum dengan selera.... boleh solat jemaah berimamkan abah... seronok tengok dia makan apam beras, makan sup kaki ayam dan kuih2 then minum cendol.... suka sgt tengok nenek selera... tak sangka lepas ni hanya boleh ziarah nenek di tanah kubur.... 

Buat almarhumah nenek, doa dari kejauhan... :( 

AlFatihah...

Monday, July 9, 2012

Poster last Minute!!

Salam... 


A poster for tomorrow conference!!
Okay see u tomorrow guys ~
Muahhhhhhh :P

 
Last minute prepared
Edited by Loque ....by email from Tasmania
wahahhaa.... unfortunately, bila dh print...
 color dia x secantik mcm dalam draft kat laptop
but..its okay... enjoy it!



~ Yoe menulis sambil tengok debate MCA vs DAP on tv.... okay laa..nk tido dah..besok nk bertugas kt conference!!

Wednesday, June 20, 2012

Conference dh dekat!!

Salam... 

At this moment, tgh sibuk uruskan all the participant name list dan siapkan data untuk buku program. Kali ni nama masuk dalam Scientific Committee plak, so kena handle all of this laaa... dulu masa conference Fisheris tu jaga protocol... kali ni utk UMTAS 2012, kena jaga hal2 scientific laaa plak... Pening kepala juga laa nak merapikan semua nya supaya tak nampak cacat cela bila dh print out nanti... bermalam jugak laa kt Office ni sehari dua... hehhehe sampaikan poster utk hari conference nanti pon aku x draft apa pon lagi...dah la Loque dah xde kt sini...so x cantik laa poster aku kali ni... hehehhe biasa kan ada Loque yg sudi meluangkan masa utk mencantikkan dan mengedit poster aku... heheheh :P

Alhamdulillah jugak, just now received an email from org kt Utara sana bgtau application dh approved n just tunggu official letter yg akan sampai by post. Semoga dipermudahkan. Tp terpaksa laa tungu utk masuk meeting utk kelulusan sini, which is the next meeting is within 2months sbb latest meeting baru je hari ni....dah sah2 laa aku x sempat masuk meeting hari ni tadi.... Takpe laaa...mesti ada sebab semua ni.. :)

 
Sibuk dgn hal2 scientific...paper sendiri pon x gerak2!! huhuhu :(



~ Yoe menulis di Office....sebelum nak balik.... sejukkkkk.... nak pipisssss :P

Thursday, June 7, 2012

Menunggu Khabar Berita

Salam... 

Cuaca tak menentu skang nih
Kejap panas, kejap hujan
Kadang2 mendung2 sepanjang hari
Macam tu jugak laah sifat nya hati
Tak menentu

 
Mendung...



~ Yoe menulis di office... resah menunggu khabar berita dr Utara!

Wednesday, May 16, 2012

Kisah abah di Wad!

Salam... 

Dah lama tak menulis di sini, selama tidak menulis nih, aku berada di kampung (sebetulnya tidak lah di kampung pon), menjaga abah sakit. Mula2 abah sakit, hanya ada abah dan mak di rumah, jiran sebelah rumah yg tolong hantar ke Hospital Temerloh. Suspected for batu karang, tp hasil x-ray, tak nampak any signs. Dah balik sehari then sakit lagi, so abang2 di KL kata pindahkan ke Hospital Selayang saja, senang dan dekat diaorg nk tengok. So aku pon mintak cuti on the spot from my HoD, just with a phone call je... (heheheh Thanks Dr.) so berkampung lah aku dan mak aku jaga abah... abang2 dan kakak2 ipar jugak tolong!

Lama jugak laa specialist nak bagitau apa sakit abah... masuk hari ke-3 kot baru diaorg bagitau, abah ada diverticulosis (check wikipedia for info lanjut). Kinda like a structure dalam usus besar yang boleh membengkak dan menggangu proses pembuangan air dan bacterial infection akan berlaku.

Doctor tak sugegst for any operation, just abah kena repeat for another treatment end of this month dan kena habiskan antibiotic... dan lagi satu abah kena tukar diet pemakanan! more fiber please!!! hehehe :)

Okay aku tau doctor dan nurse kt Hospital Selayang tu tak baca pon blog aku nih, but aku betul2 appreciated jasa dan khidmat baik diaorg, betul2 aku salute! semua baik2!! Thanks a lot... semoga Allah membalas jasa kalian... dan juga semua yg membaca update2 aku di Fb dan mendoakan juga yg sudi datang melawat..terima kasih semua.



Mak dan abah
Kesian abah saya kann... x penah2 duduk wad, ni lah first time!
Makanan abah, tp selalu nya tak abis pon sbb tak lalu, then aku belikan makanan dr cafe hospital...sedap sket!  

 
~ Yoe menulis di office..di malam hari selepas balik jogging!!

Monday, April 30, 2012

Busy ?? Apa tuh??

Salam... 
 

Hari  ni dah hari terakhir dalam bulan April
Cepat sungguh masa berlalu kann
Besok dh masuk bulan Mei
Yeahh off day!
Buat masa nih masih membuat kerja2 jabatan seperti biasa
...dan masih berdebar menunggu surat dari sebelah Utara! 
Heheh semoga dipermudah dan diberi kelancaran oleh Allah

 
Amacam meja office aku??
Heheh nampak mcm org busy x ?



~ Yoe menulis di office ...sebelum nk log out balik.... nak tapau makanan!! jom geng !!

Monday, April 23, 2012

Membuat permohonan... erkkk ~

Salam...



Semoga dipermudah
Semoga dilancarkan segala-gala nya
Amin ya Rabbal alamin



Berjaya mengepos documents
Hehehe now tggu balasan






~ Yoe menulis di office selepas berpeluh2 ke hulu ke hilir.... damn, i need aircond !!!

Thursday, April 19, 2012

Semoga dipermudahkan olehNya

Salam...



Segala ketentuan milik Tuhan
Dia lah Perancang yang menjadi
Mengatasi perancangan diri kita sendiri
Apa pun yang ditentukan oleh Nya
Pasti dan mesti ada kebaikan buat kita
Kalau pon kebaikannya bukan sekarang
Suatu hari di hari muka pasti terasa
Sebagai hambaNya... teruskan melalui setiap saat dan waktu di atas muka Bumi milik Nya ini
Dengan usaha dan doa yang tidak putus
Semoga apa yang diharapkan
Bisa dimakbulkan oleh Sang Pencipta

Rancang baik jadi baik
Rancang buruk jadinya buruk
Kadang datangnya baik sebagai nikmat
Tapi jangan lupa kadang datangnya juga sebagai ujian
Begitulah sebaliknya
Tuhan itu Maha Sempurna dan sempurna juga perancanganNya



Masih duduk mengadap meja
Semoga sedikit masa lagi akan mengadap meja di tempat lain
Semoga dipermudah dan diberikan nikmat rezeki






~ Yoe menulis di Office... di hari Khamis... selamat berpuasa kpd yg berpuasa sunat :)

Sunday, April 15, 2012

Dato' dah Sain!!!

Salam...



Alhamdulillah, tadi pegi collect my hardbound thesis yg dah siap ditandatangan oleh Dato' Dekan Graduate School... Walaupun surat senate dah keluar 4bulan lepas, tp disebabkan aku lambat hantar hardbound, baru ni la Dato dapat sain my thesis....Seronok nye bila tengok atas meja ada hasil kerja yg complete.... Berbaloi-baloi... Thank you Allah :)


Harap2 suatu hari nanti akan ada satu copy lagi ....
PhD thesis pulak...

Semoga dipermudahkan oleh Yang Maha Berkuasa






~ Yoe menulis di Office.... buat apa yg patut.. :)


Wednesday, April 11, 2012

Ada Tiga Pokok!!

Salam...




Alhamdulillah semalam dpt email dr my future supervisor (selepas 2minggu menunggu ye...) as usual laa kann, hehehe... tapi takpe, email semalam tu mcm best sket laaa, sbb dia dh bagi 3 choice plant utk jadi sample for future research.... makna nye apa tuan-tuan, kena buat literature review laaa on that plants... huhuhu.... buntang laa mata nk membaca nihhh :P



Mcm ni laaa agak nye salah satu plant yg Pakcik tu cadangkan!
Huhuhuh...
Chaiyok!!!






~ Yoe menulis di rumah depan tv....tengok majlis pertabalan Agong yg baru ... :)


Friday, April 6, 2012

Kita makan Lagi!!

Salam...



Dalam pada hujan2 lebat camni
Masih sempat jugak bersua muka dgn sahabat
Dah lama tak jumpe
Semakin elok rupa encik sahabat saya sorang nih!
Hahaha...apa yg elok kena la mantain kata nye ~


Jadi, setelah penat berjalan, mari lah kita mengisi perut!! ye laaa kann, nak cover balik tenaga! Uhukkk :P Memandangkan masing2 suka Thai food, encik sahabat pon ajak aku gi Black Canyon... owhh first time aku makan sini, sbb before this aku ingat nih kedai specialize in coffee jer, rupa nye Thai food daaa....kalo aku tau, dh lama port ni jadi tempat lepak aku makan!! Sbb the food there really nice laaa... kena ngan tekak aku!



Ni yang aku order
Biasa makan chicken green curry ngan nasi
Kali ni, aku try fetuccini green curry with chicken slice


Padtai...
My friend order ni
Dia mmg suka makan ni since first time try mkn kt Bkk dulu kata nye ~


And... one more thing, chicken wing!!
Hehehe kekenyangan woo!!
Alhamdulillah ~






~ Yoe menulis dalam kesejukan sbb kt luar hujan, naseb baik dlm rumah tak hujan... :P


Thursday, April 5, 2012

Flu yang memeritkan!!!

Salam...



Aku kt kampung skang.... rumah family. Mata my mom tu tak berapa okay, dh consult ngan pakar mata hari tu, and semalam my dad pulak tetiba je collapse... muntah2 dgn teruk dan tak boleh bangun, bangun sikit je, dia muntah.... abah memang mcm tu, kalo dia over penat, mmg akan berada dalam kondisi mcm tu laa.... kesian plak kt abah...


Yang aku ni plak, daripada hari apa entah, flu x kebah2 lagi, bersin je x stop2....makan ubat, bersin stop sekejap, then x lama pastu, bersin balik, bukan hidung je dh merah...dgn muka2 pon dh naik merah dah ni! haduihhhh! perit betul bila kena flu yg kuat mcm ni!


Bila kondisi mcm ni, mmg nak buat kerja apa pon susah...ye la, hidung asyik basah je! huhuhu... Proposal pon x siap2 lagi ni....baru siap sket, kena tambah tu, x cukup 3-4 pgs lagi! Huh idea, tolonglah datang!!


Walau ape pon,
Perut harus di isi kannn
Maka menapak lah aku ke tempat makan
Nasib baik ada teman
Thanks belanja saya makan!
Kenyangggggg ~ gulp!



Spaghetti bolognaise dan spaghetti meatball kami!
Feveret kata nye ~!!!


Dah abis.... so sapa nak bayar nih??
Hehehe.... kali ni u bayar yek!!
Hehhe thanks ~






~ Yoe menulis sambil lap hidung! Huhuhu perit wooo....menghapus dosa kecil katanye !

Thursday, March 29, 2012

Thesis!! on my Desk!

Salam...



Segala penat lelah
Selama bertahun2 nih
Penat fizikal dan (mostly) mental
Terbayar bila menatap benda alah kat bawah ni :)



Susun-susun macam main Jenga pulak!!
Cuba teka, apakah??


Tak payah nak teka2 sangat laa..
Confirm semua boleh agak kann..yes...of cos, my hardbound thesis..
At last bersemayam on my desk!
Sebelum submit ke GS utk Dean sain!!
Alhamdulillah... :)






~ Yoe menulis di office...sambil layan lagu dan pening kepala nk draft proposal... sawadeekapp!!

Wednesday, March 21, 2012

Sudah Print Thesis!!

Salam...



Alhamdulillah, selepas tertangguh 3 bulan, baru tadi aku siap printing thesis untuk buat hard cover.. heheheh lama gila tangguh, sebab takde masa dan takde duit...hehehee :P.... So selepas berkampung di Graduate School, akhirnya tadi mengangkut la aku semua thesis tu balik ke Office dan buat semakan terakhir sebelum jap lagi nak sent untuk buat hard cover... tak sabar plak nk tgk hasil nye nanti.. hehehehe... excited!!!


Tapi, rasa2 nye, kopak jugak laa aku ni nak membayar ..dh la aku nak buat 7copy!! oo mak aii!! Banyak tu, dah la caj buat hard copy kt sini mahal, tak murah macam kt KL...


1 copy = Graduate School
1 copy = Library
1 copy = Supervisor
1 copy = Faculty/Institute
1 copy = Kementerian Pengajian Tinggi (as my scholar)
2 copy = simpanan sendiri


So total 7 laaa kannn.... uwaaa kopakkk duit aku!!



Bertimbun kat atas meja office...
Jap lagi nak sent ke kedai!!






~ Yoe menulis di Office.... penattt laaa hari ni, turun naik turun naik tangga!!

Friday, March 16, 2012

Update dr sini!! :P

Salam...



Lama nye tak update any cerita kt blog nih...sbb susah laa duk kt kmpung, internet connection slow...mcm siput! Last week dah settle amek exam tu....lg seminggu keluar la result nye, harap2 result nya berada di atas par! heheheh tak payah nk repeat2 dah...bukan sket2 punye duit nk kena keluar gara2 nak amek exam ni... huhuhu.... kalo aku ni org kaya, takpe laa kann...Semoga kali ni result nye terbaekkkkk!!! Aminn ya Allah!


Balik rumah plak, terpaksa sambung cuti, sbb mak tak berapa sehat mata nya.. nak kena bawak ke Hospital, abang2 aku yg lain tak boleh cuti, so aku laa kena bawak my mom. Maybe esok lusa akan balik jugak ... kerja dowhhh!! heheheh kalo zaman2 full time student dulu boleh laaa dok mengelinjang cuti lama2 kt rumah! hehehhe :P


Pasal PhD plak, rasa macam a bit kelam kabut skang ni, bila dari 1 university, banyak sgt yg kita contact, dan hasil nya response pon dh kacau bilau, ada yg dari Graduate School, ada yg dr International Studies Centre dan ada jugak a few dari Faculties... Ya Allah.. permudahkanlahhh segala urusan ku, semoga segera ditunjukkan jalan .....



Lepak di tempat biasa bila balik kampung...
Hhehehe :P






~ Yoe menulis sambil layann chocolate indulgence dan darjeeling tea.... makan kek ni teringat kat u beb!! nih kann feveret cake u!!


Sunday, March 4, 2012

Paper dan Exam!!

Salam...



Now at kampung, rumah family!! Study lite2 jer... heheheh... Maklum laa nk exam next week! Chewahh kira2 nih macam tgh meluangkan masa di kampung dan buat preparation last minute la ni.. heheheh :P



Ehh exam apakah?
Wahaha ada laa...Malu nk cakap



Btw, 3days ago, dapat good news...My first paper dah published online. Alhamdulillah... hehehe excited gile weh~~ Rupa nye macam ni yek feeling bila paper berjaya published. Tapi malu jugak sbb baru satu je paper, kawan2 lain (sambil jeling Nicky and Ang..dan jugak kawan blogger si Syuk tu hah) dah berlambak-lambak dah paper.... Tapi bukan apa la kan, bukan nak ngada2 nak kerek2 cerita pon (in fact apa laa sgt kalo baru 1 paper kann) aku nak cite ni saje je, at least aku dapat motivate myself utk menulis dan submit paper2 seterusnya!!! Pray for the best!! :)



My ever-ever-ever first paper!
Published dalam Journal of Agricultural Science and Technology
Alhamdulillah...selama ni asyik proceeding je
Syukur sgt now dh ada paper
Pasni kita buat paper lagi yek!!






~ Yoe menulis sambil hirup teh panas dan study lite2 di rumah... :P

Thursday, March 1, 2012

Sudah March lorrrr :P

Salam...



It's March already??
Cepat nye masa berlalu kann
Semoga plan dalam bulan ni dapat dijayakan dengan efektif!
Fokus n really need hard work (+ luck)
Pray fro me guys!



Cute mute je calendar ni kann
Hahah definitely not my table calendar ye!!!
Heheh pic from Google je!






~ Yoe menulis di Office on 1st of March 2012.... Ya Allah, murahkanlah rezeki ku!

Wednesday, February 29, 2012

On this Leap year!!

Salam...



Today is 29th of February
owhh Leap year!
Hehehe 4 tahun sekali je ada tarikh ni
Sapa2 yg born on this date, mesti rasa macam 4 tahun sekali je baru umur naik kannn... hahhahaa... just kidding!
Btw, happy bufday to one of my friend; Adrian for your bufday today!!



Wanna watch this romantic movie!!
Love Amy Adams so much...as much as I love Anne Hathaway
Movie 2,3 tahun lepas...asyik terlepas je bila ada show dia kat astro movie!
Huhuhu.... :P






~ Yoe menulis di Office sambil study for Ielts... pray for me guys!!

Tuesday, February 28, 2012

Just a book

Salam...



Dah lama tak membeli buku2 ilmiah atau pon text book... Huhuh bila berkesempatan dan ada topic yg sesuai (harga pon x mahal sgt) heheheh terus amek dan bayar! Dapat juga ilmu tambahan dan info2 berguna... maybe boleh guna in the future ... heheheh :) study study ~~



A book






~ Yoe menulis di Office, waktu lunch hour.... saya belum makan... :P

Bye bye Loque!

Salam...



Good luck to Loque for his new life as a PhD student in Tasmania, Australia...rumah we olls dah kurang sorang hosmet! heheheh .... sunyi sbb xde org dah kami nak gelak2 (kan) dan ketawa2... wahahha .. ooops!



Pic yg blur...dari kejauhan...
Bye bye Loque
Dgn ucapan 'Selamat makan salad'






~ Yoe menulis di Office...kelaparannn wehhh :P...dan masih menunggu emel balas dr Thai.


Wednesday, February 22, 2012

Farewell dinner with Housemates!!!

Salam...



Hi guys
One of my housemate
Dah pon balik kampung for good
Siap2 untuk fly ke Aussie untuk tempoh 3thn or 4!
To start his new life as a PhD student there
So Thanks to Loque for belanja kami kawan2 serumah makan malam semalam
Good luck from us!!



Makanan sebelum diusik....
Loque masih ada



Makanan sudah tiada... erkk kenyang!
Macam Loque jugak..dah takde kt sini.. heheheh :P






~ Yoe menulis sambil study di office..... pray for me too!

Monday, February 20, 2012

Mesti terus cuba!!

Salam...



Today dah 20th of February kann..
Cepat nye masa berlalu..
Dah nak abis bulan 2
Any progress?
Not yet...
:(



Terus mencuba






~~ Yoe menulis di office...Yes! Sgt pressure buat masa ni..tp kena control laaa.. hehe :P

Wednesday, February 15, 2012

Kasih seorang Bapa

Salam...



Baca paper semalam...
Ada berita dgn pic kt bawah ni
Seorang bapa berumur 62thn solat di tepi pantai
Mendoakan keselamatan anaknya dan bermunajat kepada Allah
Sambil di laut kelihatan anggota penyelamat berusaha mencari anaknya, seorang pencari udang berumur 37thn yang hilang di lautan...
Terharu..... :(



Kasih seorang bapa kannn....
Tetiba rindu kat abah...
Semoga abah sihat selalu di kampung :)






~ Yoe menulis di Office....rehat sebentar sebelum sambung kursus sesi petang!!

Monday, February 13, 2012

Saya ada Cek!!

Salam...



Ada cek di atas meja
Kalau diri sendiri yang dapat cek

Itu sangat menggembirakan!!!
Tapi kalo diri sendiri yang keluar duit
...dan buat cek untuk bayar kat orang lain...
Owhh itu adalah sangat tidak menggembirakan
Sebab poket dah kering!!
Seriously kering
Uwaaa :(



Owhh melayang duit ku!!
Jom kita study!!
Work on it!!






~ Yoe menulis di kamar...sambil golek-golek jer... and kelaparan!!

Friday, February 10, 2012

Masak di Dapur!

Salam...



Dah lama tak masak!!
Bila ada kawan nih... seronok plak!
Walaupon we olls masak simple je ~
Tapi seronok di dapur....hehehe naked chef la katakan!!
Wahahah :P


Simple menu:
Ayam masak merah pekat2
Kacang botol goreng berlada
Keropok keping!!
Makan with nasi putih hangat... ~ pandai u masak nasi!! :P
Sedang molek je nasi tuh!!





Inilah menu tengah hari kami tadi!






~ Yoe menulis di kamar...sendirian di malam Jumaat!! Ngegegeg :P


Tuesday, February 7, 2012

Kalau ada Rezeki!!!

Salam...



Cepat kan masa berlalu
Dah bulan 2 dah...
Pastu bulan 3, then bulan 4...
Then... pandai2 la korang kira sendiri kann
The point is semakin jauh dan semakin berlalu nya masa
Orang2 di sekeliling pon semakin jauh langkah nya!!
Doakan yang baik2 buat teman2
...dan doa yang baik2 juga buat diri sendiri
Insyaallah kalo ada rezeki, ada lahh..
Lalui saja dengan senyuman!!


Hey!!
Jangan laaa baring kat meja!!!
Wake up dude!!






~ Yoe menulis di depan tv yang tertutup dengan secawan milo panas!! Slurpp :P

Sunday, February 5, 2012

Bersempena Maulud Nabi

Salam...



Alhamdulillah dah masuk 12 Rabiulawal, dan seperti yang semua sedia maklum, tarikh nih adalah hari yang harus di kenang oleh kita semua; Hari kelahiran Our Prophet Muhammad bin Abdullah..... semoga perbanyakkan selawat dan salam ke atas Baginda dan semoga kita beroleh semangat hasil perjuangan Baginda selama hayatnya...Semoga kita semua berada di bawah lindungan Allah....amin!!


Empat sifatnya :
Siddiq
Amanah
Tabligh
Fathonah




Berselawatlah ke atas Nabi!!!
Perbanyakkan...dan ikhlaslah dari hati :)






~ Yoe menulis di kamar sendirian....berpesan kepada diri sendiri juga nih :)


Monday, January 30, 2012

Trauma to Honey!!!

Salam...



Semalam aku masuk meeting. Meeting kumpulan penyelidik Lebah Madu. I'm not expert pon dalam bidang apiculture ni. Just dijemput utk join dan menyumbang apa yang patut. So the whole ahli mesyuarat ada lah diberi sampel madu asli. Aku yang x pernah rasa n makan madu ni pon try laa. Memang pekat, manis gilerrrrr dan yes!! manis! Takde word lain utk describe kemanisan dia.....and yang x best nye right after aku rasa madu tu. Aku dah mula rasa lain macam....


Rasa macam nak muntah
Macam ada something
Tapi x bole nk keluar
Kepala pon pening


So, can u imagine aku x bole nk keluar dr meeting room dan tetap duduk menghabiskan sesi meeting dengan kepala yang pening dan menahan perut yang sakit sbb nk termuntah dan jugak dada yang sakit sebab mcm ada angin tersekat. In the same time jugak, aku dh mula menggaru-garu tangan, tapi aku x syak apa2 pon related to allergic. Bila dh abis meeting, terus balik umah. Dah kat rumah baru la housemate aku cakap diaorang rasa aku dah kena allergic, and they all cakap maybe aku allergic to madu!! My condition at that time was really undescribable!!!


Gatal + sakit perut + nk muntah + sejuk menggigil + pening kepala
Semua ada laaa....complete pakej!!


Thanks to my housemates yang sudi bawak gi Klinik (Klinik 1Malaysia lagi tuhh... hehehhe :P). Terus dapat injection dan a few meds!! Now alhamdulillah dah semakin membaik!! So after this akan lebih berhati-hati kat food related to honey!!!


Trauma!!!




Trauma nak makan madu lebah after this!
Huhuhu sakit woo!






~ Yoe menulis kt bilik, tak larat nk g Office sbb ubat allergic ni buat aku ngantuk!!


Monday, January 23, 2012

Jom Mamam Limau!!

Salam...



Happy Chinese New Year
To all of my Chinese Friends out there
To all my Exs (yang cina laaa...)
...and to all my scandals (yang cina jugakkk)
Mati laaaa....... ucapan gilerrr!! hahaha sbb tgh boringkkk
Tiada kaitan antara hidup dengan yg mati!




Jom makan limau!!






~ Yoe menulis di rumah.... sorang2 yekkk, confirm xde orang teman!! boleh cek kalo tak caye hahaha :P

Sunday, January 22, 2012

Sunyi dan sepi!!!

Salam...



Hari yang sangat sunyi
...dan sepi
...dan bosan!!
...dan apa lagi yek? tak tau nak cakap ape lagi
Blur ~




Apa yang korang nampak
Hanya sepasang sepatu hitam
Di depan pintu yang terbuka!






~ Yoe menulis di Office.... kebosanan melampau.... miss u!!

Saturday, January 21, 2012

Terima kasih u!!!

Salam...



Bila sakit, ada orang jaga
Bila pening, ada orang tolong picitkan kepala
Ada orang tolong hiburkan hati
...dan buat rasa sakit tidak terasa
Such a sweet moment!!






Jemput makan!!
Kuih pau panas2....dan secawan coffee
Sambil teringat saat2 manis
Ohhh please lahhh, jangan laa romantik sangat, nanti saya tersuka plak!!
Muahahhaah lol :P






~ Yoe menulis dalam kebosanan.... terima kasih u!!

Thursday, January 19, 2012

Saya nak Driver!!

Salam...



Owhh! at this time;
Sedang mengkhalwatkan diri di Office
Membuat kerja2 jabatan dan kerja personel
Jangan ganggu saya!!
Mood cuti dah terasa dah ni, bila blok akademik semakin sunyi!
Housemates pon akan balik semua malam nih!
So tinggal laa aku yg malas nk drive balik kampong ni dok sorang2 kt rumah!!
Huhu best nye kalo ada driver!
Boleh goyang kaki kt belakang dan jerit je:
"Pak Mat, anta saya balik kampong"






Office mode!
Sila jangan ganggu yer ~
Wink wink :P






~ Yoe menulis di Office.... sejuk nye aircond!!! Mana remote???? :P

Wednesday, January 18, 2012

Sepetang print Jurnal!!!

Salam...



Ahhhh
Ink printer nak kena refill dah nih!

Hhehehe apa kes?
Owhh sepetang memerint (bukan bahasa melayu rasmi) jurnal!!
Harap2 dapat curi masa utk baca jurnal2 nih
Berguna nih! Tambah ilmu!
Aminnn :)






A few issues yang baru in 2011 and 2012 jugak!!
In trend la katakannn :P
Baca!!!!!!






~ Yoe menulis di Office.... sambil layan lagu Madonna... yuhuuuuuu :P

Monday, January 16, 2012

Feel Hungry lorrr!!!!

Salam...



Sebenarnya aku lapar nih!!
Tapi pura2 tak lapar
Sebab, x mau makan and nak tahan selera makan!
Sebabnya lagi: aku dah gemukk!!!!!
Fullstop!
Ahhhh !! tapi aku lapar! So how??
Bertahannn!!!
Duk diam2 kat Office buat kerja rutin sambil tunggu waktu petang nanti baru boleh dinner terus!!!
Boleh kurangkan kuantiti makanan yang masuk ke perut dan juga jimatkan duit!
Kuang3x!!!






Jumpa pic lama nih dalam folder!
Pisang goreng with cheese and choc
Sangat sedap....
Gulp! Telan air liur!
Masa nih kat Airport Adi Sucipto Jogjakarta
Balik dari conference kat Universitas Gadjah Mada!
Heheheh sweet memory :)






~ Yoe menulis sambil berehat...... okay now, sambung keja! daaaa :P

Sunday, January 15, 2012

Demam Kembali daaaa .....

Salam...



Ya Allah...
Dah lama Dia tak bagi ujian sakit macam kali nih
Pakej laa... Demam + menggigil + muntah2 + diarrhea
Tabahkan hati.. banyakkan berdoa dan mesti habiskan ubat
Heheheh semoga bisa menghapus dosa2 kecil kepada Mu ya Allah






Badan sangat panas...
Especially waktu malam
Panas...tp menggigil
Bangun pagi jer,,, berpeluh satu badan!!
Dugaannnn :)






~ Yoe menulis di Office... tetap nih ke office walaupunnnnn :P

Tuesday, January 10, 2012

Ya Allah.... Syukur !!

Salam...



Alhamdulillah
Segala kata puji buat Allah Maha Penyayang
Selepas bersusah payah selama 2,3 tahun nih..
Akhirnya aku dah terima surat pemberitahuan from Graduate School
yang mengesahkan bahawa aku dah dapat pengesahan Senat untuk Degree M.Sc
dan insyaallah akan terima scroll dalam convocation this year!




Maybe ada yang nk kata dalm hati
"alah Master je pon, tu pon nk kecoh2"
But for me, and for those my friends yang tau betapa suffer nya aku nak siapkan degree ni
I just wanna share this good news with all of u guys!!
Thanks sebab selama ni sudi menjadi tempat aku meluahkan perasan tension dan rasa down aku bila aku sangat2 pressure!!
Hanya Allah yang akan membalas budi baik korang semua!
Satu lagi, nak mintak korang doa2 kann laa semoga laluan aku selepas ni berjaya ye...
Berjaya dapat tempat dan berjaya dapat supervisor yang baik untuk level seterusnya
Sesungguhnya berjaya bersama-sama itu lebih indah nikmatnya!






~ Yoe menulis di Office seperti biasa di petang hari.... dan masih lagi buntu belum jumpa supervisor PhD!! So sad :(