Saturday, December 31, 2011

Mari Muhasabah diri!!!

Salam...



Salam
Menghitung detik2 akhir tahun 2011 Masihi
Sambil bermuhasabah diri...
Banyak nya kekurangan
Insyaallah harus segera diperbaiki
Di hari-hari mendatang
Jika masih diberi kesempatan oleh Yang Maha Memberi!!






~ Yoe menulis serba sedikit ..ikhlas dari hati :)


Secawan Teh Hangat!!

Salam...



Menikmati secawan teh hangat
Di hari-hari terakhir untuk tahun ini
Menikmati senja yg berlabuh
Dengan manusia yang lalu-lalang
Berpusu-pusu mereka ke destinasi masing-masing
Aku...cuma di sini....
Merencana sesuatu
Di dalam hati!





Minum ya semua!!!
Sementara masih panas...
Ngeheheh :D






~ Yoe menulis berselang-seli dengan menghirup teh yang sederhana manis... enak nya!

Thursday, December 29, 2011

Cuti akhir Tahun

Salam...



Jauh dr persekitaran biasa
...dan sedang bermalas-malasan di kampung
Menikmati cuti akhir tahun selama seminggu
Tidur, tengok tv, makan!
Aduyaiiii!!
Sindrom apakah ini???




Menikmati masakan mak
Sambil check emel... tggu respon dari pihak2 di sana...
Tapi hampa, nampaknya mereka di sana masih lagi bercuti!!
Huhuhu...cepatlahh respon emel saya!!






~ Yoe menulis sambil baring2 di kamar.... kekenyangan!!

Thursday, December 22, 2011

Mencari bawang putih!!!

Salam...



Malam semakin melarut
Kesunyian pun mencengkam
...dan ada misi yg belum selesai
Aku harus mencari bawang putih
Untuk merawat kesan degil!!!
Erkkkk apakah??





Semoga bawang putih mampu bertindak segera!!
Ooops!!






~Yoe menulis sengsorang di rumah yang sangat sunyi.... i'm bored!!!


Sunday, December 18, 2011

Jom pergi Jepunn!!!!

Salam...



Oooooo hoiiiii!!
Tetiba saya rasa macam nak pegi Jepun jer!!!
Either nak gi study or nk gi jenjalan
(Tp of coz laa nawaitu berat kepada nk gi jenjalan ... bersosial dan bersilaturrahim!!!)
Kannnnn.....??!!!




Oh cantikkkk nye scenary kalo mcm ni!!!
Sakura yg berbunga memikat hati..
wink wink.... mati laaaa, hati berbunga!!
Okay, now i should stop all this crazy thing.... :P






~ Yoe menulis dan segera mempublish entry dan menyambung kerja di Office...uhukk :P


Monday, December 12, 2011

Yoe masuk Court!!!!

Salam...



Oh my God!!
Dapat surat untuk menghadirkan diri ke Court
Maka Encik Yoe pon telah mematuhi arahan
.... dan telah ke Court buat pertama kali nya dalam hidup!
Apa kes???




Nanti laaa aku cite....
Heheheh :D






~ Yoe menulis di Office selepas balik dari Court Kuala Terengganu!! fuhhhh lega~~

Thursday, December 1, 2011

Back to December!!

Salam...



Back to December now
Sekejap betul masa berlalu kannn...
Pejam celik, pejam celik lagi... pejam lagi dan celik lagi!
Dah nk abis setahun...
Banyak benda dah buat,
Banyak benda nak buat tp tak terbuat
Banyak jugak benda nk buat tp tak terbuat-buat
..dan juga, of cos banyak lagi benda nak kena buat...
So, berusaha, berdoa, dan bertawakkal lahh..
Semoga hari mendatang lebih baik...






Love this song...by Taylor Swift!
Love her too :D






~ Yoe menulis di Ofis dengan meja yg berantakan... malu nk upload pic meja office nih... :D

Tuesday, November 29, 2011

University of Melbourne...

Salam...

Just sharing2....

Graduate Research Degrees at Uni of Melbourne- Info

Prospective students interested in applying for a Doctor of Philosophy, Master of Philosophy or Master of Veterinary Science should fill out the Expression of Interest form. We will determine whether there is a supervisor available to support your application. Please do not contact supervisors directly.

Applications will be considered at any time but normally should be made prior to the main scholarship deadlines at 31 August (international applicants) or 31October (Australian citizens, New Zealand citizens or Australian Permanent Residents).


~ Yoe menulis.... maksud saya, copy and paste!

Tuesday, November 22, 2011

'Ngap' Tuh apa??!!! :P

Salam...



Yeahh!!
Rasa nya satu malaysia dan Indonesia (dan juga negara2 Asean lain tau kot)
Kita menang malam tadi...
Seriously, antara game yg paling berdebar !!
Bila menang je dgn penalty yg last tu, satu rumah kami menjerit!!
(aku yg paling kuat kot menjerit)... jgn nk bayang2 kannn aku menjerit plak!
hahahaha :P
By the way.. kesian kat awak kat sana tuh!! Heheh Ooops~





Tu dia.... tajuk berita sukan pagi nih!
Ada org tanya 'ngap' tuh maksud dia apa? Hehehe :P






~ Yoe menulis di Office....setelah abis belek2 newspaper.... keja woitt!! keja!!!


Monday, November 21, 2011

After a month!!

Salam...



After a month
Baru sempat nk tulis something kat sini
Hehehhe... a lot of things happened
And just now baru submit my thesis for (hopefully) final check by Dr. Najiah
before boleh submit for format check and hardbound copy to Graduate School..
Semoga semua berjalan lancar





Keadaan meja... latest version!
Hahaha.. kemas atau bersepah??







~ Yoe menulis di Office.... dan di luar sangat mendung... ohh malam ni nak tengok Bola final Sea Games! semoga Malaysia menang!

Thursday, October 20, 2011

Makcik vogue & Skyjuice!

Salam...
Dialog seorang makcik vogue di secret recipe nih:

Makcik: waiter! mintak skyjuice segelas....berapa? (nak bayar on the spot!)
waiter: 60sen ...
Anak kecik makcik tu: Mahalnye.... air kosong je pon!!! (mode berbisik)
Makcik: alaaa... xpe laa.. kurang2 lebih murah dari air mineral botol kt luar tu!!

errk... no comment!


Memang dalam dunia nih dah xde apa yg free kann??






~ Yoe menulis di secret recipe Temerloh.... tunggu nak pick up adik aku at bus station at 6pm..

Friday, October 14, 2011

in Convo Mood!!

Salam...



Baru2 nih semua org dlm mood convo kann!
Musim kat semua IPT
Congratz laa buat sedara mara sepupu sepapat n kawan2 yg convo tahun ni!
Untuk aku sendiri, selamat menunggu lagi setahun!
Huhuhuhu


Hanya mampu pinjam bunga org dan posing2 di hari Convo!!






~ Yoe menulis di petang Jumaat.... di luar sangat panas!!

Friday, September 30, 2011

Tak sempat Convo :(

Salam...



Just came back from
Majlis Anugerah pelajar cemerlang
dan Sijil kepujian Dekan
my Faculty..
Seronok tengok adek2 dapat award n sijil
and...tomorrow will be the Convocation Ceremony for UMT
I'm happy for all my friends yang naik stage tahun ni for MSc degree!
Unfortunately, aku x dapat rasa semua ni for this year!
Tak sempat ..... terpaksa la tunggu setahun lagi walaopon dah viva tahun ni!
Its okay... sure ada hikmah nya!
Cheers !~~ :D




Yes here we are!!
The correction mode!






~ Yoe menulis sambil menunggu member nak pergi solat Jumaat! Salam Jumaat u guys ~

Thursday, September 29, 2011

Cerita Kem BTN 2

Salam...



Dah balik dr BTN course!
Now at Kuala Terengganu
back to routine!
Hoeyeahhh!!!






~ Yoe menulis sambil mengurut2!! huhuhu :P.... sakit badan laaaaa... :P


Friday, September 23, 2011

Cerita Kem BTN 1

Salam...



Pagi Jumaat,
Hari ke-2 di Akademi Kenegaraan, Jalan Bellamy, Kuala Lumpur
Betul2 berada di belakang Istana Negara
Semalam register masuk kursus BTN...
and.. guess what, i think we (UMT participants) are the youngest among all of the participants
Hehhehe... so hopefully i can cope with all the them here
There are 102 participants from variety of agencies
Unfortunately in term of the ceramah, (which based on the 1st ceramah presented last nite) i think the ceramah was informative enough... but please laaaa.... cari laa penceramah yg boleh buat lawak n bole bercommunicate dengan baik ... termasuk menjawab soalan dengan betul2 menjawab soalan bukannnya lari sana lari sini....
Owhhh x sabar nya nak isi borang penilaian di akhir kursus!!!






So, this is our accomodation here
Which is so much better compared to the others Kem BTN either in Ulu Sepri or Besut...
So bersyukurlhhh dengan aprtment with 3bedrooms ... dan sorang satu bilik with aircond!
Hehehhee.... :D






~ Yoe menulis di subuh hari... just tunggu kawan2 nk gerak sekali ke surau for solat subuh berjamaah dan kuliah .... korang mampu??? Jawapannya: Insyaallah mampu!!

Wednesday, September 21, 2011

Done with my Viva!!!

Salam...



Alhamdulillah
Tiada kata2 yg dapat diucapkan lagi selain itu
Sukur sangat2
Rasa macam batu besar atas kepala ni terlepas sudah!!



I've done with my viva for MSc...
With minor correction
So after this kena buat correction based on the comments from the examiners
Then... graduate laa!!! (Which is x tau laaa bila kann?Huhuhu)






This is the room for my viva
Bilik Mesyuarat Perpustakaan Sultanah Nurzahirah, UMT
Bilik kat Graduate School penuh sebab kata nye ada 3 viva hari ni!!
OmaiGod!!! Hari viva seUMT kahhh??






Will travel to KL tonite... attending a BTN Course at Akademi Kenegeraan Jalan Bellamy from tomorrow until 26th of Sept...






~ Yoe menulis dengan rasa syukur dan mendoakan yg baik2 juga kepada diri sendiri serta teman2 untuk apa2 pon selepas ini...

Monday, September 19, 2011

Pergghhh!!!!! Nerbesss Akak!!!

Salam...



Sekarang masih 19hb Sept...
Lagi beberapa minit, dah masuk 20Sept...
Pastu another 24hours, akan masuk 21Sept....
OhmaiGod!!! OhmaiGod!!!OhmaiGod!!
Nervesssss wehhh!!
Ko gila x nervesss ?????




Bak kata si Almy Nadia nihh
"Perghhhh!!! Nerbesss akak!!!!!!"






~ Yoe menulis sket2 je sbb nk luangkan banyak masa untuk training.... Ya Allah, permudahkan lahhh..... :)


Thursday, September 15, 2011

kena Cucuk di Vontot????!!!

Salam...



OmaiGod!!!
Bila u guys last time kena cucuk kt vontot??
Cepat!!! sila jawab 5saat dr sekarang!!
huhuhu...
Due to my backpain....
Dengan terhencot2 dan menahan sakitnya...
Aku ke Klinik uni tadi petang
Bagus betul Dr. Daing kt PKU tadi...
Not a typical Dr yg bila masuk je bilik... terus tanya sakit apa
Then, tulis ubat apa kena amek... dah siap!!!
Bullshit!
Aku x suka Doctor yg macam ni...

Tapi Doc yg bertugas rawat aku tadi sangat bagus!
Siap consult aku.....
Tunjuk chart gambar tulang belakang n terangkan segalanya

pasal kemungkinan sakit yg aku rasa skang ni
Maybe disfunction of the disc kat spinal tu
atau pun saraf problem!
Then.... Doc buat keputusan untuk bagi injection kt my butt
Then i'm suggested by the Doc to proceed with fisioterapi dan MRI test kt Hospital KT..
huhuhuu... dont know laaa bila boleh pergi buat semua tu






Siap dapat cara2 bersenam untuk merehatkan otot!!
Hehehhe :D






~ Yoe menulis sambil menahan sakit di Office..... sakit wooo :P

Wednesday, September 14, 2011

orang sakit Menulis!!

Salam...



is havin' bakpain
again.....n again!!!
ouchh!!! its hurt u know!!!






~ Yoe menulis di office.... menahan sakit.... sangat sakit ye!!!

Sunday, September 11, 2011

Goodnite.... and I miss u

Salam...



u guys....
Jangan Tension2 sgt!!
Jangan bebankan otak yg dah tersedia terbeban
Bersihkan diri...
Tenangkan dri dengan doa
Tarik nafas dalam2....
dan..... bummmm!!! tidur!!!




Kalau la setiap hari dapat tidur kt katil empuk macam ni kannn
Huhuhu....
by the way, memang best!
Wish for that again.... and again!!






~ Yoe menulis di kamar sendiri... selepas melawat angah yg sakit dan menonton cerita Fasah Sandha jahat kt tv3.... Goodnite guys....and i do miss u!!!


Tuesday, September 6, 2011

Post-Raya Life??!!!

Salam...

Salam u guys!
How's ur post-raya Life??
dpt banyak duit raya??
or poket kering sbb byk keluar duit?
Hehhehe :-D




Nice suite hotel huh??
owhhh, why am i put this pic huh???






~ Yoe menulis di kamar suite!! Selamat hari raya sekali lagi kawan2.... :-D


Tuesday, August 30, 2011

Merdeka Raya 2011

Salam...



Mega senja berlabuh
dan Ramadhan pun meninggalkan kita
dengan menitipkan Syawal sebagai gantinya
Keberkatan Ramadhan menyepikan diri buat setahun lagi
hadirnya Syawal memberikan seribu satu kemuliaan membahagiakan


Hari ini
Cahaya siang bersilih malam
Menandakan besok terbitnya kesyukuran berganda
Sempena hari Kemerdekaan ke-54 Negara kita
di dalam indahnya Syawal yang masih terasa




Salam AidilFitri
Mohon halalkan segalanya;
makan minum, bual bicara, senda gurau,
terlebih terkurang, sengaja atau tidak
Sepuluh jari ku susun
Memohon keampunan zahir dan batin
Ikhlas dari hati yg paling dalam




Salam Kemerdekaan Malaysia ke-54
Alhamdulillah






~ Yoe menulis di kamar sendirian dengan masih berbaju hijau..... terima kasih kerana kita sama2 masih mampu tersenyum :-)


Saturday, August 20, 2011

A suprise small party!!!

Salam...



All this was happened last nite
Got suprised by my housemates!!
Thanks guys ~~




a lil cuttie choc cake with 2 big and 7 small candles!!!


Hate this sessioN!!
but..... do i have a choice???


Pasrahhh je la beb!!!






~ Yoe menulis after having haircut!!! omg!!! hehehehe pendek dah rambut aku skang!!


Friday, August 19, 2011

Alhamdulillah, panjang Umur!

Salam...




Alhamdulillah
Dipanjangkan umur...
Semoga hari2 mendatang akan lebih barakah!
Happy bufday to me!






~ Yoe menulis di petang hari Jumaat.... hari ke 19Ramadhan... :)


Thursday, August 18, 2011

yang Sukar diMengerti...

Salam...



Halluuuu!!
Dua, tiga hari ni rasa x menentu
Dont know how to describe it!
I'm praying and really hope....
....this kind of feeling akan pergi... with the wind!
Harap yang baik2 saja!!!




How bad i miss this !!






~ Yoe menulis di Office seorang diri lewat malam... seperti biasa, menyiapkan apa yang perlu disiapkan!!


Wednesday, August 17, 2011

Salam Nuzul al-Quran

Salam...



Salam 17 Ramadhan
Selamat menyambut Hari Nuzul al-Quran
...semoga hari ini dan hari2 berikutnya
dipenuhi bacaan al-Quran
(yang dah banyak tu, tambah lagi!)
Insyaallah, hati ikhlas, pasti berbalas
...wahh! pinjam slogan ustazah Bahiyahhh.....
heheheh sempuuuuttt!





ehemm ehemm...
Berangan kalo ada sapa2 nak bagi benda alah kat atas ni for my upcoming bufday!
Hehehe awak, awak, awak..... nak ni bolehhh x??
Ngeheheheh ..... :D






~ Yoe menulis di Office.. .since my blackberry ni mmg nak melancarkan perang ngan aku sbb asyik rosak je..... i'm soooooooo gonna get a new hp... tp bila tu, x tawww lagi la...:P


Sunday, August 14, 2011

Blur ....and Tension!

Salam...



Okay
Rite now, I'm blur!!
Stuck with the slide preparation...
Takde ilham la on how to lay out my slide..
Duh!!~~




Owhh Ilham!!
Datang lah kay ke working station ku!
Huhuhu...
Tension laaa mcm ni :(






~ Yoe menulis di Office.... serba x kena bila tgh tension!! lagi tambah tension bila x tau sbb apa tension!!


Friday, August 12, 2011

Lega ... tapi Berdebar!!

Salam...



Lega satu perkara
Dah selamat submit thesis ke Graduate School utk diperiksa
Tapi berdebar pulak utk the next perkara
Mudah2an my thesis dapat komen yg elok dr examiners...
Doakan saya ye!
Saya pon teringin nak berjaya mcm korang semua!
Semoga Ramadhan membawa keberkatan!
Aminnn!!




Tak kira dah berapa hengget abis utk printing, re-printing, photostat dan comb-binding!!


Close up!!






Saya betul2 mengharapkan yg terbaik
Please doakan saya ye!






~ Yoe menulis di petang Jumaat.... Allahuakbar, damai nye di Office!!

Tuesday, August 9, 2011

Am i an Editor???

Salam...



Tadi pagi,
Pergi mengadap supervisor dan co-supervisor (lagi!!)
...dan, satu chapter kena remove from my thesis!
Ingatkan a part of... rupa nya the whole chapter!
OMG!!! Maka nya sekarang saya feeling2 jadi Editor!~
Owhh susah sekarang!
harap2 senang kemudian!
Ya Allah, bantu lah aku!!




My work station!!
Betul2 rasa mcm buat keja editing hari ni!!






~ Yoe menulis di petang 9 Ramadhan.... semoga beroleh keberkatan Ramadhan! Amin!!


Monday, August 8, 2011

Print lagi dan lagi!!!!

Salam...



Saat ini,
Hanya doa yang aku panjatkan kepada Allah
Semoga dipermudahkan segala nya buat aku
Semoga semuanya lancar...




Duit pon dah banyak abis nih..
Nih dah kali berapa printing out nih...
Sekali print berpuluh2 ringgit jugak laa melayang..
Ikhlaskan saja!!




~ Yoe menulis di office... kejap lagi nak off ke Bazaar Ramadhan kt Gong Badak...


Mana Foto Bangkok??

Salam...



Aku rasa sangat tensi!
Bila blackberry rosak dan kena format
Habis laaa semua foto2 ku di dalam itu jadi kenangan saja!
Termasuk la gambo2 masa kt Bkk dan Korat ari tu
Geramm nya!!




Okay lahh... geram tengah2 malam pon xde pekdah!!
Jom laa balik, ko mampu waktu2 cenggini duk ofis sorang2... heheheh
Balik la wei... jap lagi nak sahur!!




Selamat bersahur dan berpuasa utk minggu ke-2






~ Yoe menulis di ofis di tengah malam selepas memprint thesis (tp cuma sempat separuh jer... esok pagi sambung lagi.. sbb tadi kedai tu dah tutup... Sesungguh nya saya xde printer sendiri!!!


Wednesday, August 3, 2011

Salam Berpuasa Ramadhan!

Salam...



Salam berpuasa Ramadhan!
Salam dr Terengganu
A lot of things to do here!






<< u know what, my blackberry baru aja di format!! >>
All my memories and photos (which is i love so much) were gone!






~ Yoe menulis sambil teringat yang manis2 di sana... daaaaaaa :D


Monday, August 1, 2011

Sampai dr Bgkok!!

Salam...



Alhamdulillah at 12midnite, i just reach Putrajaya sentral
Waiting for Daus to pick me up here!
Perjalanan yg sgt memenatkan from Bgkok to KL
...dan plg menyusahkan bila terputus sebarang communication device!!
Thanks a lot to Angah for helping me outta of this probs..
Thanks sbb tolong contact Daus on behalf on me...
Kalo x, x tau laa nka bersahur kt mana subuh nanti
So sad... :(






Saya sangat PENAT!!!!






~ Yoe menulis dengan bahu yang lenguh mengendong backpackers beg!!!


Sunday, July 31, 2011

Last nite in Bkk

Salam...



This is my last nite here!
Tapi still belom tido at this time!
Hahhaha giler laa...
Hopefully esok boleh bangun pagi
Breakfast + last minute shopping (lagi!!!)
Before check out n heading to airport!!
Okay guys... see ya !!




Sakit huh ??
its okay! worth it!






~ Yoe menulis di dalam suasana sunyi sepi!!! wahhh ayat!!!!


Thursday, July 28, 2011

Salam dari Korat.

Salam...



Hi guys..
This is the 4th day i'm in Korat
Korat is located in north of Bangkok
About 3 and a half hours from the city of bangkok
So the presentation was good!
See a lot of new friends from around the world
The cultural performances during the welcoming dinner was just perfecto!!!
So colorful!
Thai people is really good in welcoming outsiders in term of showing us their culture
(but not in term of communication)
Not mean they are not friendly, but please forgive them for their bad english.
(same as me too, i'm not good in english too, in fact i'm still learning)
So tonite there will be a farewell dinner, and im not planning to join
Because would love to spent my last nite at Korat with a friend of mine here.
So u guys... Salam from me from Korat!






Sorry, entry ini adalah entry tanpa foto!




~ Yoe menulis di lobby conference venue sambil menunggu waktu lunch... bye guys :D

Sunday, July 24, 2011

I'm not Thai!!!

Salam...



At the airport taxi counter:
Staf: bla bla bla (cakap Thai)
Aku: sorry, I'm not Thai... i dont speak Thai... (senyum2 kambing)




At the hotel:
Staf: bla bla bla (cakap Thai)
Aku: sorry, I'm not Thai.... i dont speak Thai... (senyum2 kambing)




At the train:
Ticket counter: bla bla bla (cakap Thai)
Aku: sorry, I'm not Thai.... i dont speak Thai... (senyum2 kambing)




At the shopping complex:
Salesgirl: bla bla bla (cakap Thai)
Aku: sorry, I'm not Thai....i dont speak Thai... (senyum2 kambing)




At the bar:
A guest: bla bla bla... (cakap English)... sorry i speak English a little... can u speak Thai?
Aku: errr.... sorry, i dont speak Thai... but maybe i can learn from u...
A guest: bla bla bla....
Aku: bla bla bla....








~ Yoe menulis sambil masih berselimut dan golek2 di katil tengok AFC kt tv... :)

Friday, July 22, 2011

Thai Bath Kata nye :D

Salam...




Malam ni
Dah makan malam sambil chat
With Cik Lalan, Cik Daus n his wife n their kid (yg chomell)
Dah tengok bola chelsea vs Malaysia kat rumah Daus
Dan!!!! dah tukar duit kt Encik Pengurup Wang!!
So i'm ready for tomorrow!!




Sedikit duit US dollar dan Thai bath!
Sikit jerr. x banyak pon...
Doakan saya selamat pergi dan balik ye!
Hehhehe Kap kunn kappp!!






~ Yoe menulis di bilik Lalan... transit kata nye!! hehehhe okay la... Gudnite !!!

Tuesday, July 19, 2011

Mari servis Keta!!!

Salam...



Servis keta akan makan banyak duit
Kalau niat asal cuma untuk ganti minyak
Akan bertambah bila ada yg lain2 rosak jugak
Sabarrrrrr saja laaa
Huhuhuhuh :P




Huhuhu ganti brek disk tuh bang!!
Jgn x ganti!!!






~ Yoe menulis tergesa-gesa sebelum nk gi mamam McD ngan housemate2 yg chomellll :P


Tuesday, July 12, 2011

In conference mode!!

Salam...



Start dr semalam, hari ni dan esok
I'm currently in conference mode!
Hehhehee :)
Waktu siang sampai petang di venue conference
dan waktu malam nak kena masuk office ...
ada kerja kena buat!
Tired! but i've no choice!!!




Cakkk!!!






~ Yoe menulis lite2 jer.... sebelum nk gi office!daaaaaaaaaaaaaaa :P


Saturday, July 9, 2011

Semalam di Ri-Yaz... :)

Salam...



Semalam
Berkesempatan bertandang ke sini;
http://www.ri-yazheritage.com/
dan bermalam sampai ke pagi!!!
Heheheh.... x sangka dapat duduk sini,
bukan apa, mahal laaa.... (at least, mahal laa for me.. i dont know laaa maybe bagi org lain murah jer kann.. huhuhu )
Kalau sendiri bayar, memang x berbaloi laa rasa nye!
Naseb baik laaa menumpang jer...
What a wonderful nite there!
heheheh thanks!!




Snappy!!!
Cuma foto ini sahaja!
Ngeeee :D :D :D






~ Yoe menulis sikit je... sekadarmembuang habuk di blog... heheheh :D

Monday, June 27, 2011

Mari Melapor diri!!!

Salam...



Today is 27th of June 2011
Completely 2years after 26th of June 2009



Setelah 2 tahun melalui fasa cuti belajar (study leave), akhirnya hari ni masuk office semula, Hehehhe ..... Urusan lapor diri kt Pejabat Pendaftar lancar je... settle around 8.30am....Thanks to Kak Ta n En. Zamri, then lapor diri kat Pejabat Fakulti, tergendala sket sbb Dekan cuti, Timbalan Dekan dua2 org belum masuk..... Around 10am baru dapat jumpa TD, Jumpa, had a chat sket2 with Dr. Najiah before dia sign borang lapor diri and everything lancar... .except for the bilik!

Still x dapat bilik office lagi... n now cam biasa merempat di office Incik Housemate!
Hehhehe..... :) Apa pon, hari baru, semangat baru....Semoga urusan thesis pon mendapat kelancaran !


Amin ya Rabbal alamin... :)






~ Yoe menulis selepas waktu office..... dan hari first lapor diri dah dapat kerja, kena tolong settle kan majlis USR Jabatan with org kampong ... utk majlis on this coming Thursday at Lembah Bidong....:)


Saturday, June 25, 2011

Roadtrip to Kuantan...

Salam...



Just now at 12midnite
arrived safely at home...
So roadtrip to Kuantan berjaya!
Thanks laa to Zairul and Azan; my housemates
Sbb sudi teman
dan tujuan pon berjaya dipenuhi
Utk membeli outfit kerja barang sehelai dua...
Sbb nya, lagi 2,3 hari saya dah tak lagi bergelar student!!
Tempoh cuti belajar selama 2 tahun dh abes wooo!!!
Huhuhuhu kena bangun awal2 pagi dan masuk office semula!
OMG ~~~
hehehhee :)




Saya x mampu nk pakai brand mahal2 mcm kawan2 lain
Cukup laaa sekadar ni je.... Tu pon dah rasa ok, sbb selesa di badan...






~ Yoe menulis di dalam kamar bersendirian dengan suara2 hujan di luar.... sejukkkk!!

Thursday, June 23, 2011

Souvenirs from HK

Salam...



Hi guys!!
One of my housemates baru balik dr Hong Kong...
Attend conference kat sana with his sv
Adik2 skarang, bagus2 semuanya!!!
Conference jauh2 belaka.... Gempak kan!!!!
Hehehhee.... kita2 bila pulakk nk bejalan nye kannn???
Sabar2!!! kumpul duit dulu ye kawan2!!!
Dgr cite dari Incik Housemate, HK best katanye!!!
Terliur la jugakkk dgr cite dia yg seminggu berada kat sana...
So, x dapat pergi HK, dapat souvenirs from HK pon dh cukup best dahh!!
Hehhehe mekaseh bebanyak la ye Incik Housemate...
Next time pegi mana2, bagi la lagi...
Suka sangat, especialy freeze magnet tuh!!




Keychain dan freeze magnet yg glow in dark!
I like!!! suka sgt!!! sbb i kan freeze magnet collector!!
Towchei towchei!!!






~ Yoe menulis di bilik yg sunyi sepi..... brrrrrr ~~

Sunday, June 19, 2011

Jom masak + Makan!!!

Salam...



Malam kelmarin
Datang mood nk masak

The idea came from Loque okay!!

So walopon kat sini ribut hujan badai segala, tapi tetap tabah meredah hujan ke Giant beli barang2 basah...



Jom start main lipat2 buat popiah!

A variety of shape... get ready ... jom goreng!!!
Thanks kat Loque sbb tolong lipat.... Loque suka lipat + gulung gemuk2 sbb dia suka bubuh banyak isi dalam popiah tu, puas makan dia kata!!! hehehhe :P

Panas + rangup + gemuk sbb banyak isi ...
Ngehehhehe :D

Spaghetti yang sedap hasil air tangan Loque + Abduh!!!
Popiah tu saya buat... hehehhe 1st time tau buat popiah sendiri...
Bolehhh laaa ..... hahahhaa :P






Malam ni patut nye nk review all the statistic test dalam draft thesis, tapi badan saya tidak memberi sokongan!!!
Huhuhu.... x sedap badan laaa...
Kena pegi klinik la besok!!
X mau sakit! x mau sakit!!






~ Yoe menulis sikit sebelum masuk tidur.... badan sangat x bermaya! miss u guys!

Tengok, baca, Nilaikan!

Salam...



Macam2 hal kan?!!!




Baca, tengok dan nilaikan!!!
Aku yang x berapa nak ada ilmu agama ni,
Sangat2 la confuse
...perlu cari ustaz nih nak dapatkan penjelasan!!
TAHNIAH lahh kpd UTUSAN sbb berjaya buat org confuse!!






~ Yoe menulis sambil tunggu housemate nk siap2 masak di hari minggu!!! yahooo !!


Saturday, June 18, 2011

a sexy souvenirs!!!

Salam...



Okay just to say...
This is a very2 not-a -show off entry
In fact, xde apa pun yg nak di show off kan
...and yet, xde apa2 pun yang nak di mengada-ngada kan
But then, i do remember
ada sekali aku buat entry n letak pic undies kt blog nih
...and got a few people yang mengata itu ini kat aku
...but for me, senang je!
This is my blog, so i think aku bole letak apa je
Since benda tuh xde la plak menggangu hak asasi kau!!!
(x tau la plak aku, kau akan TERANGSANG tengok undies2 ini)
Oooops!!! aku terEMO!!


Okay! back to this pic!
I got a friend who travel a lot
...and macam biasa la kannn
org pergi mana2 mesti nk bagi souvenir kat kawan2
and these two sexy undies;
1 is GWM brand blue black sexy porch undies
and 1 is CK X black tight boxer
Thanks SW, for very nice souvenir from US...
Suka suka suka!!! Next time bagi la lagi ye!!
Muah muahhh :)




I just love it!!!
Feel good to wear!






~ Yoe menulis sambil tahan sakit tekak! My tonsilitis is back.... omg ~