Saturday, November 13, 2010

Suspected for Dengue!!!

Salam....



Okay, kali ni i stop kejap cerita2 menarik from Bali
or kita skip sekejap untuk view my pics from Bali
sebab apa tau x?
Sebab i sakit!!!
My platlet turun dari level yang normal
on last Wednesday, my platlet drop to 134
... and i was suspected for dengue fever! OMG!
Admitted wad and dripped air 1pain


Last Thursday
Repeat for blood test
Tengok platlet lagi
Result: 108
OMG!!! turun mendadak!!!!
Dripped lagi, kali ni 2pain!
A lot of my friends suruh i makan sup ketam
Katanya elok untuk cure denggi!
i pon gigih la makan semangkuk besar sup ketam!


Friday (yesterday)
Alhamdulillah kali ni platlet naik sket from 108 semalam
Kali ni naik to 118
So xde dripped dah kali ni
Just balik dan berehat!


Sabtu (today)
Another blood test to go
Result: platlet naik jadi 137
Almost 150, which is level selamat
So start besok dah x payah ulang alik buat blood test
Becos Doc said, even platlet belum cecah 150
Tapi insyaallah increasing trend tu akan berterusan!
Thanks God!
Syukur ya Allah!





Tangan aku dah lebam2 dicucuk berhari2..... sian aku kan!




Wanna wish thanks to doctors and nurses at Azzahrah Islamic Medical Centre, Bandar Baru Bangi for ur effort to help me .... ~ Bye cik Nurse yang cantik!! ~ lupa nak minta no hp dia... :(


Thanks to cik Lalan, a fren of mine kat UPM ni yang banyak tolong ... sorry Lan, banyak susahkan u, semoga Allah sahaja yang membalasnya...


Thanks to kenalan2 lain di Fb or di YM yang banyak bagi moral support and tips and petua2 untuk lawan denggi ~ nak sebut sorang2, ramai sangat, so pakej je la yek!


A million thanks to u.... yang jauh di seberang....yang sudi layan i dengan lawak jenaka u through BBM.... thanks sebab sudi spent time layan i yang tengah sakit walaopon cuma melalui Blackberry messanger.... ahaks.... awak memang bisa buat saya ketawa... dan menangis! Thanks to u!








~ yoe menulis di petang Sabtu..... syukur dah rasa sihat sket... jom main BBM lagi awak!!

10 comments:

zoncapriku said...

1-Alhamdulillah ko OK..
2-Dari mana ko dptkn sup ketam tu?
3-Jauh disebrang???seberang takir ker???ahhahahahhahahahaha...

yoe said...

nik:
1. Alhamdulillahm syukur.... kebaboom! tapi still berjaga2 la nik, kena jaga makan minum lagi nih...x boleh clubbing, eh tetibaaaa!

2. kt restoran seafood kt bangi, 2 kali aku makan, yg kali kedua tu kat kedai makan mek kelate... siap tempah lagi!

3. jauh di seberang ye, yg penting, bukan lah sgt seberang takir... ewww! ko diam2 sudehhhhh!!

tengku_fir21 said...

semoga cepat sembuh

yoe said...

fir: thanks ya fir! mohon doa dari teman2... :)

angloko said...

Ok la ko da hampir sembuh.. yg seberang tu.. aha.. perlu ke aku buat banner kat umt ni.. nk umum satu umt..

yoe said...

doain aku bisa sembuh terus ya... makasih dato CT, eh silap, makasih shafie!

~~ by the way, x perlu sgt okay nk buat banner segala..... ape ko hengat, nk umum perkahwinan ke apa nih??? ala2 org pergi oversea bawak balik experience conference, aku bawak balik calon isteri!

AdiE said...

sabar2...bykkn berehat k..
moge cepat sembuh...

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/3-p-pengalaman-baru-panas-penat.html

yoe said...

adie: thanks ya.... dh penat dh ni asyek berehat je.... heheheh.. :P

iyllienaz said...

hahaha..angau dah pakcik ni..

yoe said...

illi: biasa le illi, panahan chenta awek seberang~! hahahhaa :)