Thursday, January 7, 2010

Aku, Prof. E & Puan N

Salam

Tadi tenghari jumpa my sv. Tunggu kat luar office dia dari jam 11.30, jam 12.40 baru dapat masuk sebab dia ade guest..... So, we had a disscusion dari jam 12.40, jam 12.50 dah settle.... cuma 10minit selepas menunggu selama 1jam 10minit..... oh tidak mengapa..... :)

Dialog antara kami:

Aku: Prof, saya dah sampai last step which is in vitro. Tapi boleh tak kalau saya tak buat yang tu, sebab saya dah detail kan yang bahagian awal?? Sebab kalau nak buat in vitro, saya kena training kat vri Ipoh.... kan sini kan takde orang yang pernah buat assay tu semua.... huhuhu...

Prof. E: tak boleh ni Azrul, tak cukup untuk master kalau awak tak buat.... so pergi je la training kat vri, kalau dapat run sampel terus kat sana pon okay jugak.... awak buat surat, saya sain je... ngeeeeee :P

Aku: .............. (ingatkan tak payah buat, then dah boleh fokus kat thesis writting je... huhuhu)



Petangnya,call orang vri...

Puan N: ye Azrul, ada apa???

Aku: Gini Puan....... bla bla bla........ bla bla bla...

Puan N: ala Azrul, kitaorang pon tak tau sangat semua assay tu.... kitaorang pon tengah try n error jugak ni...Takpe la, Azrul emel dulu semua detail dan apa yang Azrul plan nak buat kat sini.... then akak try tengok macamana.... ok...?

Aku: ok...



Study!!!!!



Note:

1. in vitro - A procedure performed in vitro is performed not in a living organism but in a controlled environment, such as in a test tube or Petri dish.

2. assay - A procedure in biology for testing and/or measuring the activity of a drug or biochemical in an organism or organic sample.




~ yoe menulis..... alamak, belum sent emel.... sambil sign in emel... :P

12 comments:

iyllienaz said...

hahaa..xphm lgsg butir2 dialog di atas..hehe..apekah vitro?assay?

AdiE said...

study jgn x study!!

~daniel adie~

yoe said...

illi: hehehehe...sorry la illi, tu semua term2 science... heheheh... ala... x paham pon xpe illi... buat2 paham jer... kannnnn :)

adie: meh study sama2..... sambil minum vitagen!!! yummy!!!

AkU said...

erk~~pening jap..

yoe said...

hehehhee.... jgn pening2.... ok ok will add something kat entry tu... jap ye..

AkU said...

erk~~
kureng skit pening..but still peninh..
@@

yoe said...

xpe xpe..... jgn pening2.... hehehe kalo x paham, abaikan jer.... ahakssss :P

AkU said...

huhuhu..tetibe jek mata ku berpina-pinar..@@

p/s:-ihh..lapo nye..

yoe said...

g supper.... makan roti pon okay.... with a cup of tea...

AkU said...

dah2..menunye..roti bakar ngan whitecoffee..
bru je ingt nak ajk abg yoe skali..

yoe said...

uwaaaaaaaarrrrrrghhhhh mengeuap!!! dah pagi la ni.... bekpes2!!!

AkU said...

erk~~dah dinner ler..