Tuesday, January 5, 2010

Cerita pasal Lab

Salam Sejahtera...


Sedikit cerita serius.... ke???;


Slide histology yang dah siap observe hari tu terpaksa dikemaskini semula dan kena re-observe. Sebabnya my sv tetiba je mood dia berubah sikit lately ni.... caring sikit.... (dia baru dapat Prof la katakan, congrats to him!). Dia kata akan baca slide sama-sama dan bagi dia masa untuk siapkan semua pembacaan histopathology slide tu.... (saya pegang janji Prof tau!!!)


Then, last step in my research ni adalah in vitro anthelmintic assay which is nak kena menuntut bende alah ni kat adalah satu tempat ni.... tapi bila sampai part nak buat surat dan segalanya ni.... hah mulalah sindrom malas dan sindrom tangguh kerja tu sampai!!! So selagi tak pergi menuntut segala assay tu, makanya kerja pon tertangguh la.....


Esok ada discussion with my sv, akan bentang segala yang dah buat dan yang belum buat, kalau dia kata tak payah buat in vitro.... maka dah boleh fokus kat thesis writting je.... tapi kalau kena buat jugak..... makanya, aku kena gigih ke arah itu!!!! Go go go!!!!!



Ruang kecil tempat aku observe slide kat Instrumensi Lab....
Ini adalah situasi sebenar ye, bukan buat-buat busy!!


Hah yang ni aku mengaku laa aku over.. gigih kannn susun segala jurnal kat atas meja... Hehehehe :0




~ yoe menulis sebelum nak mandi.... kejap lagi nak siap-siap sebab malam ni we olls ada white party aka bufday celebration, tapi kecil-kecilan je.... hoooray!!

7 comments:

sYukCurZ said...

congrats gak kat prof. yoe bila lg ahaha

UzaiR Rusli said...

memang diakui gigih

AdiE said...

bestnye!!
nak join sklai la white party tu...

~daniel adie~

iyllienaz said...

haha..bukan buat2 busy, tapi smpat amek gmbar plak..

yoe said...

syuk: step by step laa.... master then phd... then keja, ngaja, buat research.... baru la bole dpt prof... hehehehe doa2!!

uzair: have to gigih laaa.... umur dah tua... huhuhu :)

yoe said...

adie: apsal lambat ckp.... kiteorg dh balik rumah dah.... hehehehe :P

illi: camera tu yg snappy sendiri... hahahaha :P

Anonymous said...

[p]Which means that ugg boots might [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots outlet uk
[/url] be utilized with out hosiery even during rather cold . com/ Related Articles - Top, 10, Hot, Sale, Cheap, Ugg, Boots, From, Online, Uggs, Clearance, Mall, Email this Article to a Friend! Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale clearance[/url] today! . As soon as WE find uggs in something that works with a suit I'm set for life-long! In the meantime, wear them to walk to be effective, change shoesin office, and then switch on them if I understand I'm not going to meetings for a little bit . There are various shoes with different styles, colors and brands offered by Internet stores . Bottes UGG pas cher, vous pouvez vous rchauffer les pieds dans la saison froide, donc [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale outlet[/url] si vous avez une paire de Ugg Femmes ou plus, vous avez la saison chaude . Ugg boot baileycrucial footwear Roxyquick provided to make money online backpacks are heated promoting [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale[/url] for net . However, that is exactly what UGG Boots for women manage to [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale uk[/url] accomplish.[/p]