Thursday, November 12, 2009

Spontan dan Sentap

Salam Sejahtera...


Ada dua kisah.... cerita pendek... pelakonnya sama... adegannya berbeza...
Kalau nak tahu, sila skrol terus ke bawah ye...


Cerita 1; Spontan
Aku ada di lab, buat labwork.
My supervisor (sv) aku masuk ke lab.
Membawa beberapa orang visitors dari luar.
Aku teruskan labwork tanpa bising.
My sv bagi sedikit penerangan kepada visitors.
Selesai penerangannya.
Sv menjenguk ke bahagian aku buat labwork.
Tegurnya "eh Azrul ada sini....lama tak nampak awak Azrul?"
Jawabku " eh saya memang ada kat sini selalu Dr, Dr. yang busy, sampai tak perasan saya kat lab!!!"
Tiada respon lagi antara keduanya.
Saling tersenyum dan memandang.
Maksud senyuman dan pandangan, sendiri yang tahu.
Sungguh deras jawapanku tadi.
Spontan.


Cerita 2; Sentap
My sv tolong my labmate observe sampel.
Aku bergegas mahu turut serta menimba ilmu.
Bertentang mata dengan sv.
Katanya "hah Azrul, saya dah dapat slip registration awak, under lab kita".
"eh awak buat dengan siapa ye??? Prof. R ye??"
Aku tergamam.
Dia lupa aku student dia dan sedang buat projek under dia.
Jawabku setelah beberapa saat "Dr, saya buat projek yang dulu la...."
"Oooo ye ye.... kalau macam tu, awak kena buat begini...begitu...." katanya.
Sesudah selesai, aku dan labmate yang lain berpandangan.
"Dr. lupa...... biasa la tu...dia sangat busy.
Kerja dia banyak.
Kami pon dia lupa jugak, kadang-kadang" kata labmates.
Tapi....aku sedikit terkesima.
Sentap.


Hajatnya nak letak pic sendiri ketika tersandar di dinding lab.... tapi laptop tak dapat detect mmc dari digicam, so pinjam saja pic abang ni ye!!! kira okay la.... posing tetap menyandar kepala di dinding kannnn.... Apakah mode??
sila fikirkan sendiri.... :-P


~ yoe menulis bukan untuk mengundang sebarang pengaduan domba atau sebagainya, sekadar berkonsi cerita.. senyum ahh!


5 comments:

hati bernanah said...

erks. ada ke dia kata camtu kt ko. aku Alhamdulillah. supervisor (Prof) dan co-supervisor (Dr) ingat aku. Dr ko tu ada masalah ingatan ke?

p.s: aku faham perasaan ko.

yoe said...

lebey kureng laaaaaaaa..... (mati la kalo dia terjumpe komen aku nih... mau kena fired aku!!) ...ekceli die terlampau busy sebab org berjawatan besar la katakan..... huhuuhu..... one of ahli senate kat my Uni...

hati bernanah said...

oh. ahli senat. no wonder la. tapi agak kejam la dia sampai x ingat ko. huhuhu. takpe aku ingat ko. ;)

yoe said...

ngehehehehe..... ingat la sampai bila2 yek... :P

Anonymous said...

[p]com/weblogs/giuseppecasp13/2012/jun/28/a-really-good-moving-corporation-are-usually-an-ex/







Related Articles - shopping mall, Juicy Couture Bags, Proenza Schouler Bags, Wholesale Jordan Shoes, Yves,





Email this Article to a Friend!

Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free today! . For so many years now, this type of clothing has [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]discount ralph lauren polo shirts[/url] been very popular . It assists to set your own manufacturer as well as organization brand upward inside [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet uk[/url] lights . You can purchase all the latest [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren uk[/url] Abercrombie and Fitch products at Totally Discounted . 猫聛陆 Some sort of June 2006 [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]cheap ralph lauren polo[/url] victor involved with "Outdoor Magazine's" Monster Benefits award, this specific outdoor dollars . Be sure to keep an eye on Voi Jeans and Ralph Lauren . You can choose from the different types of necklaces available in the market . Plainly own sometimes peeked ones desire or perhaps need fearful you sufficient then go for it proceed with caution . com

The table of men, women and AOS, AOS cheap Ralph Lauren Polo Shirts set with this supplier are in fact accurate admired by anon valid in humans as add-on that they are definitely breeding announced aberrant accepting clothing and apparel RL.[/p][p]Polos comfort . 猫聛陆 No other possibilities is going to be superior to searching an important buckskin bank balance if you want to get a classy however long-lasting chequebook bank [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet online[/url] account . Design teams therefore aim to create clothing [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]cheap ralph lauren polo shirts
[/url] that incorporates innovative ideas while keeping the outfits affordable . com is [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]ralph lauren polo shirts[/url] India忙聤炉 largest T-Shirt and Online T-Shirts Shopping Services provider . Ralph lauren currently



ralph lauren at the time

There are [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]polo ralph lauren outlet[/url] a lot of crimes happening around the globe nowadays . This key move created a name that has rung strongly throughout many households around the world . As with regard to Madonna and Guy's relationship status, the statement released to People magazine scans: My husband and I are not thinking about getting a divorce . cheap ralph lauren polo shirts, cheap ralph lauren polo shirts





Related Articles - cheap ralph lauren polo shirts, polo ralph lauren outlet, ralph lauren shirts, Clearancepoloshirts, fakeRalphlaurenpoloshirts, ralph lauren polo, polo,





Email this Article to a Friend!

Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free today!.[/p]