Tuesday, November 17, 2009

Habit bila Tension

Salam Sejahtera...


Aku ni
Sebenarnya ada habit
Bila aku tension..
Aku akan keluar dan makan dengan banyak
Dan selalunya rakan-rakan serumah akan jadi mangsa
Untuk jadi peneman dan makan bersama
Itulah yang terjadi malam ni


Sangat tension
Memikirkan labwork dan thesis writting
Dan borang-borang perjanjian study yang tak siap diuruskan
Tetiba ditambah pula dengan sikap someone
Someone yang tidak bersikap matang sesuai dengan usianya
Yang bersikap membabi buta
Yang menuduh aku dengan semberono
Yang suka membuat kesimpulan sendiri
Yang tidak mahu menerima penjelasan
Jelas akhirnya semua itu menambahkan tekanan di jiwa...
Yang telah sedia tertekan


Off handphone
Off laptop
Keluar dari bilik
Dan menyeru rakan-rakan serumah
"Jom keluar..... aku tension!!!!!"
Seruan aku disambut dengan.......
"Jom!!!!"



Aiyyokkk..... makanan tak sihat waktu lewat malam :-(
Jangan amalkan selalu ya!!!!


~ yoe menulis dengan rasa tension yang semakin pudar.....

7 comments:

hati bernanah said...

eh. sama la bro cara kita. aku pun suka ajak membe kuar makan. hahaha. port best McD.

hati bernanah said...

tambahan: susah dapat teman xmatang kan. so carilah yg matang ye lepas ni. weee.

yoe said...

wahhhhhhhh.....akan ku cuba sedaya upaya utk membalas segala komen2 mu wahai si pemilik hati yg bernanah.... hahahaha...

yoe said...

~~ masalahnya x seswai dgn umur.... patutnya dia lagi matured dr aku...tp terbalik pulakkkkk!!

hati bernanah said...

hehehe. aku kan suka kat ko. ko tak tahu ke? dah lama aku usha ko dari jauh ni. hehehe.

erks. camtu plak ek. aku pernah jumpa lelaki camtu. umur dah 30 lebih tapi perangai macam adik-adik. jijik aku nengok nya. (aku x cakap partner ko cmtu. :P)

yoe said...

hb: gedikkkkkkkkkkkk!!! hahahaha :D

heyyy!! bila masa plak aku kata die partner aku... tetttttttt!!! (sambil tutup muka!!)

hati bernanah said...

HB gedik? mana ada. :(

ops. bukan partner ek? so skandal???