Friday, November 20, 2009

Sakit memanG sakit

Salam Sejahtera...


Disember 2006.
Ada satu peristiwa yang menyebabkan perkara ini.
Kesalahan postur semasa mengangkat barang.
Sangat sakit.
Kata Doktor, tulang tak patah...
... tapi otot koyak... pada bahagian pinggang.
Dan sakit itu tidak akan sembuh sepenuhnya.

Sekarang.
Sakit itu menyinggah lagi.
Mungkin kerana banyak kerja di lab.
Juga banyak duduk menulis di lappy tanpa bersandar.
Akibatnya sakit itu datang.
Sukar berdiri dan berjalan.
Rukuk dan sujud juga perit.
Hanya baring dan bersandar.
Menahan sakit.
Dan menunggu sakit ini pergi dengan sendiri.


Ya Allah, sungguh aku tak tipu... sakit memang sakit!


~ yoe menulis sambil bersandar... hari ke-2 menahan sakit... :(

12 comments:

aZizoL said...

bro..pegila jmpe dokte..at least dpt pain killer pon dah oke..oke???

Anonymous said...

takoot..cemana ni?
Ape cerita Dr?

XEN

yoe said...

gjul n xen:
malas nk g jumpe doctor sebenarnya...sebab mcm dah tau doctor mesti tanya ubat ape yg aku pakai b4 this..dan akan dapat ubat yg sama.... so since ubat lama ade lagi..aku pakai je la ubat lama.. dan kuatkan diri menahan kesakitan.... huhuhu.... :(

Mr. Cuz said...

bro dgar la ckap kwan2 ko tu..kurang2 usaha gak nak berubat..ni klu dibiarkan jd lg teruk mcm mne..kan lg ssh..huhu

yoe said...

orait mr.cuz..... :)
ni pon baru balik dari pusat kesihatan campus...dan dah dapat ubat...now balik awal dan rehat kt rumah je.... thanks a lot for your concern okay :)

sYukCurZ said...

adeh pic ketika sakit meletop2 lak. aha

yoe said...

kan syuk!!!!! hahahaha....
ala2 posisi menyerah diri plakkk... oops!!!
ngeeeeeeeeeeeee :D

hati bernanah said...

hahaha. nak meletop aje.

yoe said...

tu bukan meletop la.... tp menonggeng..... erkkkk censored!!!

hati bernanah said...

erks. lagi hebat. tunggu kena 'cocok' ek. wakakaka.

yoe said...

hb: jahatttttttttttttt :P

hati bernanah said...

hehehe. jahat.
tapi betul kan? lalala.