Friday, April 17, 2009

Perjalanan menGambil Cik Ti

Salam Sejahtera...

Dua hari lepas, aku bergerak ke Kota Bharu, Kelate..untuk mengambil tikus makmal di USM Kubang Kerian. Mulanya, nak ajak Suvik dan Aisyah, untuk tunjuk jalan ke sana..maklumlah aku x pernah lagi drive seorang diri ke Kelate sebelum ni. Tapi aku rasa sebab diaorang ada hal, so pening juga kepala aku nak ajak siapa buat teman aku ke sana pagi tu. So, aku teringat my housemate, Nik, aku try tanya dia..ajak dia teman, dia okay je, tapi dia kata dia x familiar sangat jalan ke USM, so dia ajak member dia, Amy dan Lin yang menurut dia, sangat pakar jalan ke sana..so, tanpa membuang masa, bergerak lah kami ke sana.

Memulakan perjalanan dalam keadaan hujan lebat

Selamat datang ke Kelantan

Makan tengahari; nasi kukus pengkalan chepa...sangat sedap!

Jangan tiru aksi ini....aksi sangat dahaga!!!

Gadis-gadis litar...eh bukan, gadis-gadis penunjuk jalan!!

Bersama Nik, eh maksud saya...si tukang ambil gambar!!

Telah sampai di USM Kelantan

Selesai proses pembayaran, tunggu untuk ambil tikus!!

Tikus-tikus yang sedia berpindah ke Kuala Terengganu!!!

Lin cuba nasib pegang tikus!!

Lagi aksi cuba nasib oleh Amy!!

Sebelum berisi...sangkar kosong!!

Selepas berisi....sangkar penuh, sedia bergerak!

On the way ke Kuala Terengganu

So, perjalanan pergi balik mengambil Cik Ti ini berjalan dengan lancar, walaupon sepanjang jalan ditemani titis hujan yang kadang kala lebat, kadang kala gerimis manja. Terima kasih Nik, dan kawan-kawan kerana sudi teman aku dan tolong tunjuk jalan.

Kepenatan drive....manakala Nik pula kepenatan mengambil gambar sehinggakan gambarnya satu pon xde...huhuhuh....


p/s: Sorry Angah sebab x ajak u, bukan x nak ajak, tp sebab tergesa-gesa dan Nik kata u nak teman Sudau sampling dan lagi u nak prepare kerja umtas u kan!!!


~ yoe menulis sambil teringat ketika memandu dalam hujan ke Kelantan..mungkin akan memandu lagi untuk pergi kenduri kahwin my bestfren x lama lagi...

7 comments:

♥ v 3 r m i L i 0 n ♥ said...

jom! next time wat konvoi bsama cik2 tut0r gi kb mall :D hee~ eyh..tikus itu sgt cumels!

artisticklytouch said...

comelnya tikus tuh, nak kena lapah ke?

*tetiba teringat citer yang tikus makmal termutasi dan membesar menjadi resaksa dan memakan manusia...

azrullokman said...

kak zila: saye ari tu 1st time g kb mall, sgt kecewa...xde ape pon, sbb sebelom pegi , letak high expectation..sekali dh sampai..hek eleh...boring!!!!

azrullokman said...

abg art: ye, mmg akan di lapah selepas abes treatment period!!! heheheh... harap2 xde la kes mutasi mcm tu!!! muahhaa..

~~ terus feeling2 di lapah manusia lain...oopss!!

zoncapriku said...

Yoeee ko bw keta time balik tersangatttt ler LAJU...nk tercabut usus rasanya..tapi i tahan macho jer time tu..hahahha..opsss pecah rahsia...

azrullokman said...

zonkapriku: alamak ye ke nik??? huhuhu sorry!!!
ehehehe...sila jgn serik lagi ye naik keta ngan aku!!!

~ rasenye itu hari meter cecah 150km/j jer...

Anonymous said...

[p]Which means that ugg boots might [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots outlet uk
[/url] be utilized with out hosiery even during rather cold . com/ Related Articles - Top, 10, Hot, Sale, Cheap, Ugg, Boots, From, Online, Uggs, Clearance, Mall, Email this Article to a Friend! Receive Articles like this one direct to your email box!Subscribe for free [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale clearance[/url] today! . As soon as WE find uggs in something that works with a suit I'm set for life-long! In the meantime, wear them to walk to be effective, change shoesin office, and then switch on them if I understand I'm not going to meetings for a little bit . There are various shoes with different styles, colors and brands offered by Internet stores . Bottes UGG pas cher, vous pouvez vous rchauffer les pieds dans la saison froide, donc [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale outlet[/url] si vous avez une paire de Ugg Femmes ou plus, vous avez la saison chaude . Ugg boot baileycrucial footwear Roxyquick provided to make money online backpacks are heated promoting [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale[/url] for net . However, that is exactly what UGG Boots for women manage to [url=http://www.uggbootssaleoutlett.co.uk]ugg boots sale uk[/url] accomplish.[/p]