Friday, April 24, 2009

Conference: Tiada rezeki

Salam Sejahtera...


Kesedihan melanda...chewahhh.... :(


Sedih pon kena posing taw!!!!


Semalam jumpa Head of Dept.... bagitahu nak join scientific seminar dan nak present paper kat dua conference yg terdekat tapi jawapan HoD adalah TIDAK BOLEH.. kerana duit geran dah habis, dan geran baru belum approve lagi, manakala duit jabatan pula nak reserve untuk claim staf-staf lain dan projek final year student undergraduate. Kalau nak join juga bole je, tapi alamatnya kena pakai duit poket sendiri la...huh GILA!!! kalau aku ni anak Sultan Brunei takpe juga...hahahaha...

Sedih... :(

Sedih sebab aku memang sangat suka present paper dan sedih sebab tak dapat berjalan-jalan...

Dua conference yang aku terlepas nak join itu adalah:

1. National Conference On Agricultural and Food Mechanization 2009; at Rennaisance Hotel, Malacca, organized by MARDI - paper yang plan nak present; Comparison of _______________ Quantity by Two Different Method of Drying Process of _____________ Leaves

2. The 3rd Regional Conference on Natural Resources in the Tropics; at Hilton Hotel, Kuching, organized by UNIMAS - paper yang plan nak present; Preliminary Study of Use of ____________ as a Natural Dewormer in Goats


Tahun ni juga, ada dua conference yang aku berangan nak pergi, tapi kalau yang dalam Malaysia pon tak lepas, so yang oversea ni simpan dalam diary je la... conference itu adalah:

- World Association for the Advancement of Veterinary Parasitoloyg International Conference 2009; Calgary, Canada

- European Congress on Tropical Medicine & International Health 2009; Verona, Italy

Takpelah, takde rezeki, mungkin rezeki paper-paper tu bukan untuk conference, tapi untuk publish kat jurnal kot...heheheh (mode berangan)...



p/s: teringin nak tengok orang-orang hebat present paper.... sambil jeling Abang Ayie di London, Cik Dijah di Australia, dan Cik Anis di UMT...

~ yoe menulis sambil santai berehat-rehat di ruang tamu, di petang jumaat yang panas membara dan berharap dapat join Vet Congress 2009 di Port Dickson ogos nanti...

5 comments:

dijahsaad said...

no worries, jangan givap okeh. Simpan duit in case nak jenjalan KL dan kebetulan ada conference going on kan?
You are most welcome untuk NA6 tahun depan kat aussie. Sila rujuk page WAAVP dan pls be alert kalau keluar iklan untuk apply travel grant. Worth a try!

azrullokman said...

huhuhu yezz aaaa!!!! berjalan-jalan go go!!!! eh silap, berconference go go!!!

Encik Azrin Yang Garang said...

NAK ikot yang kat PD tuh.. boleh kah??

azrullokman said...

ye ye adalah sgt boleh..nnt kita hello2 konpom kan balik...boley dgr story mory yg hot-hot itewww!!!!

♥ v 3 r m i L i 0 n ♥ said...

ur turn will cum..one day.. ;) trust me