Thursday, July 16, 2009

Kisah kemalanGan kecil!!

Salam Sejahtera...

Malam kelmarin mengalami kemalangan kecil di jalan raya....Alhamdulillah, tiada kecederaan teruk...cuma kereta la agaknya ada rosak-rosak sikit, tu pon still tak bawak masuk bengkel lagi...

Alkisahnya, pergi jemput adik-adik junior 2 orang yang datang untuk convo. Pergi jemput kat Stesyen MBKT kat bandar dalam keadaan hujan lebat sepanjang jalan. On the way nak balik, hujan dah reda, tapi jalan masih licin. Aku mengaku la salah aku masa tu, bawak kereta agak laju la... 120km/jam je...Sampai kat selekoh batu 6, macam lost control. Nak belok ke kiri, tapi x boleh nak belok, kereta belok ke kanan dan terus naik atas divider yang ada rumput..... habis la lantai bawah kereta tu bergesek dengan batu divider tu.... kuat la jugak bunyinya...huhuhu...nervous gila masa tu, terus keluar dari kereta...dan macam blur sekejap...aku tengok junior aku tu pon takut dan cuak-cuak je. Kesian pulak kat diaorang...sure diaorang trauma, dah la berlaku malam sebelum diaorang convo..huhuhuhuhu....

Terima kasih jugak kat sorang uncle tu yang slowkan kereta dia dan suruh aku buat apa yang patut, sampai la akhirnya kereta aku boleh gerak dan terus pandu sampai la ke rumah...

~ yoe menulis dengan trauma!!!

8 comments:

DAHLAN AZMIE HAMIZ DARWISY IBNU DAUD said...

innalillahi wa inna ila hirajiun..yke yoe? malam tue? huhu..tue yg aku perasan cm diam je..xpe..pasni ati2 dan cool sket yoe..

azrullokman said...

hmmmm tenkiu lan.... tu la menakutkan betol experience tu... Alhamdulillah panjang umur...

rudy bluehikari said...

astaghfirullah..120km/jam jerr? kat selekoh? ish... ok Alhamdulillah selamat semuanya. Lainkali selekoh jgn pandu laju expecialy tgh hujan lebat. berhati2 ek..thanx god yoe selamat semuanya.kussss smgttt! berderau membaca.

azrullokman said...

tu la bang....masa tu rasa nk nanges dah...sebab takot sgt..terus keluar dari kereta dan terdiam sekejap...sebab rasa besalah kat adek2 yg nk convo tu..kalo jd ape2...sian diaorang x dpt convo keesokan harinye.... tp syukur Alhamdulillah semua selamat....

tengku_fir21 said...

lain kali hati2

azrullokman said...

thanks a lot tengku fird!!! :)

Anonymous said...

Trauma yang melanda
menikam2 jiwa
Bukan debaran juara lagu je tu
debaran Academy award

p/s : - i rs u kena buat 180 km/j tu..br u betul2 atas rumput..ok x?

XEN

azrullokman said...

hahahaha.....
kena prepare ucapan kemenangan x ni xen???
hahaha gile betol!!