Thursday, July 2, 2009

Jantung yanG berdebar

Salam Sejahtera...

Mungkin akan ada yang berkata aku overreact or what ever la kan...tapi aku tak boleh nafikan sememangnya aku sangat takut dan berdebar menunggu hari esok. Esok 3hb Julai 2009, selepas jam 9pg, result exam IELTS yang aku duduki 2 minggu lepas sudah boleh disemak. Tuhan sahajalah yang tahu bagaimana berdegup kencangnya jantung saat ini... dan pastinya kadar degupan ini akan bertambah laju tika aku berada di Kuala Lumpur esok pagi untuk mengambil sendiri keputusannya.... Ya Allah, bantulah aku...

Justifikasi kepada perasaan berdebar ini adalah kerana sememangnya aku telah lama meninggalkan sesuatu perkara yang berorientasikan peperikasaan..Sementelah lagi tahap penguasaan aku terhadap bahasa penjajah ini tidak lah sehebat orang lain (sambil jeling insan-insan yang berada di Armidale dan kota London itu). Namun itu tidak bermakna aku tidak yakin. Keyakinan tetap ada, tapi tidak lah sehingga overconfident!!! Dan seandainya aku berjaya, insyaAllah ada nazar yang aku wajib tunaikan... apa dia?? Oh itu, biarlah antara aku dan Dia sahaja...

Petang ini akan bertolak ke kampung di Temerloh, dan esok pagi akan menuju ke Kuala Lumpur untuk urusan ini. Doakan aku beroleh apa yang diingini untuk memudahkan segala perancangan aku. Sesungguhnya mendoakan kejayaan orang lain dengan ikhlas adalah amat bermakna, kerana dalam masa yang sama pasti para malaikat juga akan mendoakan untuk kejayaan kita. InsyaAllah...

~ yoe menulis dengan jantung yang berdebar!!!

9 comments:

Yla rahYla said...

wow...debaran juara lagu makin terasa...
Dup dap...dup dap...dup dap...
hikhikhik!!!

artisticklytouch said...

tapikan....kenapa kena ambik test ni? going oversea to study ke in future?

azrullokman said...

yla: pray for me yla.... u bila nak fly ke copenhagen???

incik art: harapannya mcm tu la...for PhD... insyaAllah!!!

Yla rahYla said...

yoe...i sentiasa doakan kwn2 i...
i tak jadi ke copenhagen...akhirnyer,i akan ke Bonn, germany...insyaALLAH 23.9 niey...doakan yer.

azrullokman said...

ooooo ke germany plak ker... hehehe... ade chance la u nk dpt suami german... hehehe... ok la yla do ur best.... nmpk nye u dulu yg fly kan.... i entah bila laaaaaaa....

Yla rahYla said...

u...jgn give up...
insyaALLAH...segalanya akan dipermudahkan...
I yakin...u artist vogue yang baik hati...
u pasti akan capai cita2 u nanti...haha!!!
doakan i yer...

P.S. doakan mak...mak berdebar2 nyah!!!time is running out...owh...apakah!!!

Anonymous said...

i sumbang kan lagu tuk u supaya u xdebaran juara lagu:

Dag dig dug
Jantungku berdebar-debar
Serba salahku dibuatnya
Salah tingkah tak keruan
Kerna ku masih belum mandi

XEN

Yla rahYla said...

XEN~ adeh adeh adeh...geliey atieyku...

Anonymous said...

u jgn main2 yla
i nye suara ala2 jac even singing dangdut
boley ke?

XEN