Tuesday, July 21, 2009

Khao Niao MakmuanG

Salam Sejahtera...

Malam tadi meluangkan masa bersama-sama housemate... idea asal cuma ingin berbuka puasa di Secret Recipe.. kemudian... gerak kerja (wah...gerak kerja katanya!!) dilanjutkan lagi sehingga lah menjelajah sekitar Thai Market di kawasan Giant Hypermarket.... kopak jugak la duit aku yang sudah sememangnya terkopak sepanjang bulan ini (gaji lagi 2 hari nak masuk ketika entry ini ditulis). Dapat lah beli apa-apa yang nak di pakai ketika ke Kchg nanti... and.. on the way nak keluar dari market tu... ternampak dan terus terpikat dekat satu kedai (or should i say gerai??) menjual makanan tradisi Thailand... salah satunya seperti di bawah ini...



Khao Niao Makmuang (pulut pandan dimakan bersama mangga siam manis bersama curahan santan) yummy!!!


Ini lah akak yang menyediakan makanan tadi dengan pelat-pelat bahasa melayu nya!!!



Ini pulak abang Siam yang terrer memasak dengan gagahnya!!! Cool :P



~ yoe menulis dengan kesedapan dan kenikmatan pulut mangga bersantan!!! Rasa macam nak lagi la u olss....... tasty!!!

6 comments:

Anonymous said...

ko taste kat mangga ke taste kat abang tukang masak?

tra

azrullokman said...

abg tra... motip sangat tanye soalan kontroversi kat sini.... of cos la saya taste kat mangga siam yg manis lagi sedap itewwww!!!

ciktutor said...

sokong soalan tra

azrullokman said...

hehhhhh!!!!! menyempereng ke arah cik tutor!!
sebok je!!!

rudy bluehikari said...

ehh..penah nampak akak n abg ni masa bukak gerai thai kat giant kinrara puchong...

azrullokman said...

eh ye ke bang...rajin sungguh diaorang mencari rezeki di bumi Tuhan kann.... good!!!
I LIKEEE!!!!!