Thursday, May 21, 2009

Suit dan Briefcase

Salam Sejahtera...

Maaf...ini adalah berkaitan angan-angan dan hajat yang tidak kesampaian. Huhuhuhu... sambil telan air liur...

Malam tadi berjalan-jalan di Alamanda Putrajaya...sempat la juga menghayunkan kaki ke beberapa outlet dan mencuci mata dengan entiti-entiti yang tidak bernyawa yang terdapat di dalamnya.

Pertama; outlet G2000, berkenan dengan 2 suit yang di displaykan....sangat cantik.. satu warna hitam, dan lagi satu warna kelabu (sila jeling bawah). Tangan menggamit pekerja kedai dan mulut bertanyakan harga. Dengan pantas cik pekerja itu memberitahu harga setiap satu RM699.00 sahaja. Bagi orang yang sudah bekerja tetap, mungkin tidak mahal, tapi bagi aku yang bekerja tetapi masih dalam cuti belajar ini...itu adalah sebaliknya. Kesian aku!! So lupakan je la...sambil kamera hp snap snap ambil gambar suit itu!!



Kedua; ketika lalu depan outlet Orlando..mata tangkas menangkap kelibat satu briefcase yang sangat mini saiznya...cute pada pandangan aku....kawan-kawan pon kata cantik... sesuai untuk aku angkut laptop aku yang bersaiz 12 inci itu ke mana-mana.... tengok pada tag harga, tertulis RM399.00... dan mata ternampak lagi kad tertulis diskaun 40% for clearance item. Briefcase ini termasuk!!! yeah!!! selepas mencongak-congak harga setelah diskaun, lebih kurang berharga RM239.00. Alamak, kalau harganya bawah RM200, boleh la juga aku beli... makanya, terkilanlah lagi... terkilan sampai lupa nak snap snap ambil gambar briefcase itu.

p/s: Banyak benda yang teringin nak beli kan... tapi apakan daya... poket ku tidak kencang!!

~ yoe menulis sambil berazam untuk mendapatkan at least satu suit yang lengkap ... dan a small briefcase untuk isi laptop... satu hari nanti..

7 comments:

shadeXsen said...

shade dah ada sut lengkap...
baju kurung (rm100) + beg pndaftaran Msc.(rm1130) selesa syangat!heheh

tra said...

aik bukan duit jd hakim ade ke? buat belanja abang2 ikan ke? ahaks

azrullokman said...

shade: pompuan senang kan....

abg tra: duit hakim berape sgt pon..mane cukup bang!! what??? abg2 ikan??? abg2 ikan la kena belanja anak2 ikan...

dijahsaad said...

No no no *kakak ikan muncul sambil geleng kepala menandakan tammo bagi duit* kekeke

Anonymous said...

haliu..
ala RM39 henggt je lebey azrul..beli je la RM239 tu..
boley x ko mintak yg ikut ko jalan tu sedekah 10hengget sorang..nnt cukup la..hehehehe..

Note: takut beg LV $4000 ilang..kat kl banyak peragut..perogol x takut..boley g2?

XEN

azrullokman said...

hahahahah.... ade2 je si zen ni...zen ...terhibur kiteorang ko join kami ptg tu...

Anonymous said...

erm..tu belum i nyanyi lagi
kalo i nyanyi x taw la TER ape lak u ols..

Note : jgn terkubur dah la..choy!

XEN