Wednesday, April 14, 2010

Bubur yang meLeLeh!!

Salam...


Mode:
Anak soleh dan blogging dengan sopan :)


This afternoon
My mom buat majlis baca Quran dan doa selamat
Kat rumah kami laa...kat mana lagi kan!!
Semua geng my mom datang
(wah my mom ada geng katanye!!)
Or should i use another word; ahli muslimat kariah kg!
Sambil2 mendengar bacaan ayat2 suci tu
Aku pulak saja je lepak kt dapur
Buat keja depan laptop
Saja je aku x nak lepak dalam bilik
Nak jugak aku tunjuk muka
Mana le tau...
Kot2 ada makcik2 yang berkenan kat aku..
nak buat menantu ke!!!

Muahahaha.... harus la aku berkelakuan sopan kann!


Orang belum menjamu selera
Aku dah bantai dulu sorang2 kat dapur
Sedapp la bubur ni mak!
Bubur barli dengan jagung!!
Kalau makan dengan si dot dot dot lagi best kot!
Veranganzz!!! bak kata akak Azwan Ali!









~ yoe menulis sambil mengelap lelehan bubur di tepi mulut!! ooopsss meleleh pulakk!!

16 comments:

Anonymous said...

wow..mau2...:wantong

iyllienaz said...

alaa..mesti sedap..nanti hantar sini sket ek..

yoe said...

wan: mau?? nanti balik sana, kalo ade masa aku buat! utk korang2 je kannn!!

yoe said...

illi: nak antar ke sana? sebelom sempat sampai, dh basi dulu kot! muahahaha...:D

angloko said...

untuk korg je tu termasuk Ang x? hehehe... nk jugak... mesti makcik2 tu ckp kan... bila makcik salmah ada ank pompuan ni.... teeettttttt....

yoe said...

ang: aku kan jarang giler balik kampung kan masa belajar dulu2.... kire bole kira dgn jari je muka aku ni nampak kt kampung.... so mak aku kata, berebut la kwn2 dia tanya sapa tu kt dapur.....ooops... harus la aku posing2 control macho kannn sambil selak2 kain pelikat !!!

zoncapriku said...

Terasa lapar la plak mlm2 buta ni....nak bubur....bubur barli???x pernah mkn lg ni....yoe sila balik cepat n buatkn bubur tuk kami disini...hahahahhaa

yoe said...

nik: anda lapar??? sila ke pokwan atau pon mekdi 24hrs....

~~bubur barli dgn jagung....sedap gak! aku pon 1st time mkn!!

Seri said...

bubur barli & jagung. x pernah rasa pula. mesti sedap

yoe said...

seri: hai cik seri.... yup...mmg sedap.... lemak manis.... barli yang kenyal dan jagung yg segar dan crispy!! cube lahh...

AkU said...

meleleh...erk..hahaha..~

AL-FAQEER DAHLAN AZMIE HAMIZ DARWISY IBNU DAUD AL-JAWLEY AL-MALIZI said...

bubur lambuk xde kew? tetibeeee..hahah

Lelaki Homo said...

Hahaha. Meleleh tu yg x tahan. LH bantai gelak. :D

yoe said...

aku: erkkk jugakk!

yoe said...

dahlan: bubur lambuk xde la lalan... sedap gak kan... bubur lambuk, bubur asyura pon layanzz!

yoe said...

LH: tahan jgn x tahannnn!