Sunday, August 16, 2009

Saya masih sakiT

Salam Sejahtera...



Masih demam dan batuk-batuk berkahak
Masuk hari ni dah 5 hari
Yang demam ni bila siang rasa macam dah okay
Tapi menjelang malam badan rasa panas semula
Batuk pulak tak berkurang-kurang
Sampai penat asyik nak ke sinki saja untuk buang kahak
Rasanya aku dah lama tak demam dan batuk-batuk macam ni
Selalunya kalau masa kecik-kecik dulu
Kalau sakit macam ni, mesti aku melekat dengan mak saja
Mak jaga aku dengan baik
Bila dah besar-besar macam ni
Sakit dengan ketiadaan mak di sisi...buat aku sedih

Dah pergi check dengan doktor
Katanya bukan virus berbahaya itu yang menyinggah
Cuma seperti biasa
Bacterial infection pada tonsil
Dehydration dan low blood pressure
Aku tau ini pasti sebab aku keletihan
Akibat tak cukup rehat kerana terlalu banyak travel dalam masa terdekat ni

Dah la sakit-sakit macam ni
Ditambah dengan rasa rindu dalam hati
Sepatutnya next week dapat sambut my bufday with dia di KL
Tapi dah jadi macam ni..
Maka nak tak nak
Terpaksa la cancel our plan...
Huhuhuuh ........ frust nya :(

Time sakit-sakit ni
Nama Allah tak lepas dari mulut...
Semoga nama Allah ini akan sentiasa melekat di bibir
Bukan saja ketika sakit...
Namun ketika aku sihat nanti
Dengan doa supaya aku segera sembuh



Ubat dah nak habis, tapi sakit masih belum menghilang.... ya Allah.... :(


~ yoe menulis sambil terkohol-kohol batuk......

1 comment:

ciktutor said...

semua nih penghapus dosa. banyak-banyak ingat tuhan.