Sunday, August 29, 2010

Tikus membaiki Labu ~~

Salam...



Orang lain lepas format laptop rasa lega!
Sebab laptop dapat function dgn lebih baik kann!
Aku plak lepas format rasa menyampah jer!
Laptop jadi macam orang cacat!
Lembap dan berperangai pelik2!!!
Speaker problem!
Bila pasang headfon, bunyi x automatic masuk dalam headfon
Kena tukar setting kat control panel
Then bila cabut headfon, bunyi x kuwar2 until berjam-jam lamanya!
Lepas tu plak, x detect devices lain2...
Ahhhhh sangat menguji puasa aku!!!
Fuhhhh ~~ siGhhhh :(
Akibatnya, x dapat upload even a single pic kt Melbourne ari tu!
Sorry guys~~








~ yoe menulis selepas menggodek2 laptop... tapi nanti takut jadi macam tikus membaiki labu la plakkk! hahahaha.... redha jer laaa :P


7 comments:

LifER said...

menanti. menanti. gambar Melbourne dgn tabah. sabar yoe....sejukkn dgn udara Melbourne yg masih ada saki baki di peparu tuh!

yoe said...

hehehehehe...... gambar Mel yg biasa2 je cik lifer!! ngeeee... merasa la jugak bersarung tangan tebal dan melilit scarf di leher!! muahahaha.... :P

Hizami Rahim said...

nasib tak kena kencing tikus.
erk.

:)

yoe said...

kalo kena kencing tikus tu... alamatnya kena tukar peribahasa tu mi!!

macam tikus kencing dalam labu!!! hahahahah :-D

AL-FAQEER DAHLAN AZMIE HAMIZ DARWISY IBNU DAUD AL-JAWLEY AL-MALIZI said...

trut berkasihan..nyanyilah "air mata syawal" byk2 yoe..ahaha..aku sarankan format lagi yoe..last kopek..

yoe said...

to lan: hahhh nk kena format lagi ke??? aiyookkk takoooootttt!!!

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuka
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
Joommmm balik kampung kita berhari raya... Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

adoiiiii... jauh nun disana jangan bersedih ye