Thursday, September 3, 2009

Yoe uLanG aLik

Salam Sejahtera...

Lately ni banyak betul berjalan.... asyek ulang alik ke Kuala Lumpur je.... dan biasanya aku akan drive dari tempat aku mencari rezeki di Kuala Terengganu ke Temerloh, which is my hometown. Akan park kereta di rumah my parent, dan biasanya juga akan bermalam semalaman di kampung. Esok pagi baru teruskan perjalanan ke KL by bus, the reason is malas nak drive ke KL dan juga tak biasa dengan jalan di KL. So lagi senang naik bas then guna public transport je kat sana....

Akibat dari kerap kali ke luar dan berjalan ulang alik dari KT - Temerloh - KL.... maka setiap kali balik ke KT.... mesti ada je sakit-sakit yang menyinggah di badan... huhuhu.... sakit tekak la, selsema la... panas-panas badan la... huhuuhh... mujur la bukan virus yang berbahaya itu...

Walaupon penat, tapi tetap seronok..... dan kerana kerap berulang-alik juga la.... maka Nik, housemate ku itu menggelar ku YOE ULANG ALIK!!!! Hahahaha ...sentap taw!!!


KT


Temerloh


KL


Berjalan-jalan juga, tapi kerja lab tetap kena jaga dan ambil cakna setiap masa.... oleh itu, aku akan pastikan kalau pon aku berada jauh dari lab, sekurang-kurangnya aku akan sambung menulis my thesis, walaupon sedikit....


~ yoe menulis sambil teringat...... rindunya!!!


4 comments:

tengku_fir21 said...

huhu
sabar ler mencari rezeki

azrullokman said...

itu la pasal fir......
mmg tgh bersabar pon.... huhuhu...
minta Tuhan terus beri kekuatan pada yoe...

~ yoe

Yla rahYla said...

yoe ulang alik...a.k.a yoe ua!!!:P

zoncapriku said...

yoe UA,sabar la mncari rezeki...bnyk sgt rezki ko ek...bangga aku....wink2..