Friday, January 2, 2009

iMbaSaN 2008

>>


Antara perkara2 yg aku ingat sepanjang 2008…


1. INTERNATIONAL WORKSHOP FOR PARASITE IN LIVESTOCK DI IPOH
- gain new experience…
- meet new ppl….ade jugak authors jurnal2 yg aku bace selama ni
Wah….gile impress!!!!
- kt sini aku rase kerdil giler…ye la, mane x nye..org lain semua ade title…Dr la..Prof la… aku je student…heheheh…
- maybe bole gak cari future supervisor!!! Heheheh… berangan sajork!!!

2. DEBAT INTEGRITI DI USM PENANG
- bawak budak2 g debat
- aku jd hakim kt sini utk pusingan awal…
- sempat gak jumpe daus kt sini…kebetulan die ade kt penang..so sempat gak la g ronda2 NaFish dan jalan2 makan2 kt Queensbay mall ngan nor sekali…
- jd hakim pusingan awal sampai la pertandingan final…hehehhe…bila dh bertukar posisi ni drpd debater kpd hakim….rindu la plak nk berdebat semula mcm dulu2 ….


3. DEBAT PIALA MIZAN DI UITM DUNGUN
- bawak budak2 debater BM n BI UMT ke ptndingan ni
- Malay debaters cuma sampai suku je…tp English debaters, Alhamdulillah sampai ke pentas final..walopon tewas di final


4. INTERVIEW JAWATAN TUTOR DI UDM
- FYI, ni adalah experience pertama aku di interview selepas konvo…maklumla selama ni keje kontrak x kena interview…
- tp pengalaman ni mmg mengerikan….mak datok soklan susah gile…almost 30 minutes dok dlm bilik interview….
- x bole lupe bile lain yg ditanye…lain yg aku jawab…heheheh… org tanye pasal cacing pita…aku nk jwb pasal cacing gelung…br nk jwb…dh kena cantas ngan interviewer…heheheh…
- dan resultnye telah dpt ku agak sebaik kuwar dr bilik interview itewww!!!
- huhuhu…. Ngeri siot!!!!


5. INTERVIEW BIASISWA NSF DI PUTRAJAYA
- yg ni aku pegi ngan nik aziz,my hosmet!! (bukan nik aziz menteri besar kelantan taw!!!)
- tumpang duduk hostel daus n lan kt upm,then mintak tlg daus anta ke PICC…

- tq lan n daus byk tlg masa aku kt sana..
- interview kali ni aku rase sgt seronok…walopon aku lewat sampai ke PICC (5 minit, tp naseb baik turn aku belom sampai) aku sgt puas ati ngan sesi interview especially sesi presentation dpn interviewers..
- dan resultnye….. hehehehe….


6. INTERVIEW JAWATAN TUTOR DI UMT
- interwiew kali ke 3 utk tahun ni yg aku jalani…
- walopon dpt referee yg kuat utk permohonan ni…tp still nerves!!
- dan mengejutkan…ni lah sesi interview plg pendek dan ringkas pernah aku jalani….x sampai 5 minit…
- so mestilah bila dh kuwar tu…confius nk rase ape…sama ade confident gile dpt ..atau pon confident gile org tu x nak amek aku bekerja di UMT….heheheh
- dan resultnye….hehehhehe


7. RESULTNYE….
- Alhamdulillah, aku dpt jawapan dr MOSTI…TAHNIAH ANDA BERJAYA DITAWARKAN BIASISWA NSF
- dan seminggu kemudian aku dpt jawapan dr Pendaftar UMT…
TAHNIAH ANDA DITAWARKAN JAWATAN FELO AKADEMIK DI UMT
- walopon aku mohon jwtn tutor,tp UMT offer fellowship dgn jwtn felo akademik
- jd setelah mempertimbangkan kedua2 tawaran ni…aku terpaksa terima 1 dan tolak 1….walopon alangkah seronoknye kalo bole terima dua2….kencang sket poket…hahahah…(nk kena baling kasut!!!)
- 01 Sept 2008, aku lapor diri pendaftar sbg felo akademik UMT


8. DEBAT ALAM SEKITAR DI UMS SABAH
- hehehe malu nk cite tp cite gak la…
- org lain dh bezaman naik flight..tp ni la 1st time experience aku naik flight …sbb debat ni buat kt UMS sabah
- tp everything is ok…
- lepas abes debat, ade gak la org sana bawak g jalan2 beli kuih muih, mutiara n batik sabah sket2!!!


9. VAM CONGRESS 2008 DI BANGI
- g ngan kak dijah,tutor FST
- bentang poster jerk kali ni!!!
- dpt gak merasa kenal dan dgr talk2 yg hebat disampaikan oleh org2 yg hebat2 di kalangan veterinarians di melesia nih!!
- sempat gak g jalan2 ngan abg ayie kt alamanda …ye la kan…bila lg nk kuwar ngan die…die kan sambung phd kt imperial college lepas ni….

- tq lagik lan n daus kasi tumpang bilik n anta amek aku selama kt sana..
- hampir terlepas flight masa nk balik k KT…tp hampir jer… x terlepas pon…


10. DEBAT MERDEKA DI UMT
- kali ni UMT jd tuan rumah
- aku terlibat sbg AJK induk…jaga kehakiman dan sebagai urusetia
- serius penat gile…tp aku gain byk experience…especially tentang PR…
- byk berurusan dgn org2 arkib Negara
- dan walopon penat, Alhamdulillah bejalan lancar…
- dan sbg 1st timer menganjurkan debat dan aku terlibat secara langsung dlm penganjuran…rase bangga jugak bile org puji penganjuran walopon aku akui masih byk cacat cela, kekangan2 dan kekurangan yg perlu di perbaik seandainya diberi lagi kepercayaan di masa akan dating…


11. OPEN HOUSE @ RUMAH SEWA
- Ya Allah…dh lama gile niat nk buat open house…Alhamdulillah tercapai jugak sempena raya puase kali ni
- terima kasih kpd hosmet yg tlg…nik,angah,adli,azan,n afiq (joe xde mase ni)
- terima kasih jugak kpd yg sudi dtg open house rumah sewa kami
- terima kasih lagi kpd mak angah yg sudi bg pinjam serba sedikit perkakas pinggan mangkuk periuk belanga…


12. DEBAT ROYAL DI UIA GOMBAK
- jd hakim utk pusingan awal sampai pusingan akhir
- dan x sangka jugak dipilih utk jd hakim final kategori muda BM
- Alhamdulillah..


13. HMMM APE LAGIK YEK…. LAIN2 TU…X TERINGAT LA MASE AKU TYPE NI…TP XPE…YG PENTING SETIAP PERBUATAN KITE DI MASA LALU AKAN DPT BALASAN ALLAH…BAIK DI BALAS SYURGA…JAHAT DIBALAS NERAKA …OOOPSSS!!!!


~ yoe menulis sambil feeling2 jd secretary belek2 diary

3 comments:

dijahsaad said...

'aku nk jwb pasal cacing gelung'

nak kena babap? mana ada cacing gelung? gegelung apakah? gelung chenta ke? oppppps..keke

jans, u punya tagline 'yoe menulis sambil feeling2' itew x melambangkan kegagahan okek..sila tukar..
larikkkkkkkkkkkk

azrullokman said...

ha ah kan cacing gelang sepatutnya hahaha
ala biarlah tagline melambangkan peribadi i yg manja
gagah dalam kemanhjaan boley???

dijahsaad said...

gagah dalam kemanjaan?
motif?

keke